ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λιβυκές φυλές προστρέχουν στην Αίγυπτο για να μην βρεθούν απέναντι στους μισθοφόρους της GNA

Λιβυκές φυλές προστρέχουν στην Αίγυπτο για να μην βρεθούν απέναντι στους μισθοφόρους της GNA

Ο Σεϊχης Σενούσι αλ-Χάλεϊκ, αναπληρωτής πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου των Λιβύων Σεϊχηδων, είπε στο Σπούτνικ ότι ένας μεγάλος αριθμός νέων από τις λιβυκές φυλές βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να ριχτούν σε μάχες εάν η Τουρκία προχωρήσει για τις πετρελαιοπηγές της χώρας.

“Έχουμε έναν τεράστιο αριθμό νεαρών ανδρών που είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στην περίπτωση της τουρκικής κατοχής των εδαφών μας. Εάν προωθηθούν προς τις πετρελαιοπηγές (οι Τούρκοι), σας διαβεβαιώνω ότι θα κατευθυνθούμε σε στρατόπεδα κατάρτισης και θα διεξαγάγουμε πόλεμο στις πετρελαιοπηγές», είπε ο Αλ-Χάλεϊκ.

Ο Σεΐχης Σενουσί αλ-Χάλεικ επιβεβαίωσε ότι η Λιβύη βρίσκεται σε συνομιλίες με την Αίγυπτο σχετικά με τη δυνατότητα του Καΐρου να εκπαιδεύσει και να οπλίσει τις φυλές της Λιβύης για να αποκρούσει τις επιθέσεις της Τουρκίας. Δεν έχει επιτευχθεί ακόμη τελική συμφωνία, αλλά εάν πραγματοποιηθεί κάποια εκπαίδευση, αυτό θα συμβεί σίγουρα στη Λιβύη, δήλωσε ο αξιωματούχος.

“Υπάρχει συντονισμός [μεταξύ της Λιβύης και της Αιγύπτου] από την πλευρά της κινητοποίησης, ο οποίος συνεχίζεται προς το παρόν, αλλά μέχρι τώρα, δεν έχουμε καθορίσει την ώρα ή τον τόπο για την εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να ξεφύγουμε από την παγίδα εξάπλωσης του πολεμικού χάους στις πετρελαιοπηγές. Η ειδική δύναμη έχει κινηθεί για να αυξήσει την ασφάλεια των πετρελαιοπηγών και των λιμένων, και σε αυτή συμπεριλαμβάνετε και ένας μεγάλος αριθμός μαχητών από τις φυλές μας”, πρόσθεσε ο Al-Haleeq, όταν ρωτήθηκε για τον συντονισμό Αιγύπτου-Λιβύης.

Ο Αχμέντ Χούμα, ο δεύτερος αναπληρωτής πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λιβύης με έδρα την Ανατολή, δήλωσε ότι το κοινοβούλιο θα συνέλθει για να συζητήσει την πιθανή παρέμβαση της Αιγύπτου. Ο Χούμα έχει εκφράσει την πεποίθηση ότι το κοινοβούλιο δεν θα επιτρέψει την παρέμβαση της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για να συνεχιστεί η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη, δήλωσε ο Σεΐχης Σενούσι αλ-Χάλεκ, προσθέτοντας ότι η Λιβύη θα καλωσορίσει τη χορηγία της Ρωσίας στη διαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.