«Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις ετοιμασίες για επίθεση στην Σύρτη» λέει Αιγύπτιος αξιωματούχος

«Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις ετοιμασίες για επίθεση στην Σύρτη» λέει Αιγύπτιος αξιωματούχος

Ο Αιγύπτιος υποστράτηγος, Σαμίρ Ραγέμπ, αποκάλυψε πως η Τουρκία δεν κάνει πίσω σε ό,τι αφορά τη Σύρτη και κατά συνέπεια πλησιάζει η «μητέρα των μαχών» με την Άγκυρά στη Λιβυή.

Αυτά είπε ο Σαμίρ Ραγέμπ μιλώντας στην αραβόφωνη υπηρεσία του ρωσικού δικτύου Russia Today και συνέχισε.

Ο Ραγέμπ επεσήμανε ότι η φύση των διεθνών αντιδράσεων σχετικά με την τουρκική παρουσία στη Λιβύη αυξήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ειδικά η γαλλική απόσυρση από την αποστολή του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο, η οποία ίσως αντανακλά γαλλική πληροφόρηση για πιθανή σύγκρουση με την τουρκική πλευρά ως αποτέλεσμα στρατιωτικής κλιμάκωσης κατά μήκος της νότιας Μεσογείου, ειδικά στη Σύρτη.

Όπως συνέχισε, «η ειδησεογραφική κάλυψη των τουρκικών και καταριανών μέσων μαζικής ενημέρωσης για τη συγκέντρωση δυνάμεων του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στην πρώτη γραμμή δυτικά της Σύρτης, και ανώνυμες και ψευδείς συνομιλίες σχετικά με τις κινήσεις αιγυπτιακών στρατιωτικών δυνάμεων, στέλνει ένα μήνυμα ότι επίκειται η συγκέντρωση των ισλαμιστικών πολιτοφυλακών σε απάντηση στην κινητοποίηση της άλλης πλευράς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι η κινητικότητα τουρκικών μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 στα αεροδρόμια που ελέγχει το καθεστώς της Τρίπολης αντικατοπτρίζει ένα πλήθος χιλιάδων μισθοφόρων, που μεταφέρονται τώρα στη Λιβύη, επιπρόσθετοι στους χιλιάδες που ήδη βρίσκονται στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.