Υπόθεση Τζόρτζ Φλόιντ: Φώναξε 20 φορές «δεν μπορώ να ανασάνω» – Ανατριχιάζουν οι απομαγνητοφωνήσεις (βίντεο)

Υπόθεση Τζόρτζ Φλόιντ: Φώναξε 20 φορές «δεν μπορώ να ανασάνω» – Ανατριχιάζουν οι απομαγνητοφωνήσεις (βίντεο)

Απαντήσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν στη Μινεάπολις των ΗΠΑ τον Μάιο δίνει η απομαγνητοφώνηση όσων κατέγραψαν οι κάμερες στις στολές των τεσσάρων αστυνομικών που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση.

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση, ο Φλόιντ φώναξε περισσότερες από 20 φορές «δεν μπορώ να ανασάνω» με τον Τσόβιν να του απαντά «σταμάτα να μιλάς!».

Στους διαλόγους έχει καταγραφεί ο Φλόιντ να φωνάζει στον Τσόβιν «θα με σκοτώσεις» ενώ δεν μπορούσε να πάρει ανάσα.

Ο Τσόβιν τότε φαίνεται να του απαντά «σταμάτα να μιλάς, σταμάτα να φωνάζεις. Χρειάζεσαι πολύ οξυγόνο για να μιλάς».

Δείτε ΕΔΩ τις απομαγνητοφωνήσεις

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο των New York Times για την υπόθεση:

Από τα ίδια έγγραφα που κατέθεσε ο συνήγορος ενός εκ των άλλων τριών αστυνομικών ζητώντας να καταπέσουν οι κατηγορίες κατά του πελάτη του, προκύπτει ότι ο Φλόιντ στην αρχή της σύλληψής του ήταν συνεργάσιμος ζητώντας κατ’ επανάληψη συγγνώμη στους αστυνομικούς.

Στην απομαγνητοφώνηση καταγράφεται, επίσης, ότι ο Τόμας Λέιν, ο ένας από τους τρεις άλλους αστυνομικούς, να ζητά από τον Φλόιντ 10 φορές να του δείξει τα χέρια του με τον Αφροαμερικανό να του απαντά κάποια στιγμή «φίλε μου με πυροβόλησαν με τον ίδιο τρόπο παλαιότερα», χωρίς να είναι ξεκάθαρο σε τι αναφέρεται.

Τα κείμενα των διαλόγων που κατέγραψαν οι κάμερες φαίνεται να επιβεβαιώνουν, επίσης, ότι ο Φλόιντ αντέδρασε όταν επιχείρησαν να τον βάλουν στο περιπολικό λέγοντας ότι είναι κλειστοφοβικός.

«Σκαρώνεις κάτι;» του λέει ο Λέιν με τον Φλόιντ να απαντά «φοβάμαι φίλε» ενώ λίγο αργότερα ο Λέιν εμφανίζεται να περιγράφει στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση ότι ο Φλόιντ άρχισε «να κινείται βίαια μπρος και πίσω» από τη στιγμή που βρέθηκε μέσα στο περιπολικό.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έριξαν στο έδαφος τον Φλόιντ ο οποίος έντρομος εμφανίζεται να φωνάζει αρκετές φορές την μητέρα του. «Δεν το πιστεύω αυτό, φίλε. Μαμά μου σε αγαπώ. Πες στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ, είμαι νεκρός».

Κάποια στιγμή και ενώ ο Φλόιντ συνεχίζει να λέει ότι δεν μπορεί να ανασάνει ο Λέιν ρωτά τον Τσόβιν «μήπως να τον γυρίσουμε στο πλάι;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όχι, θα τον κρατήσουμε έτσι ακίνητο» απάντησε ο Τσόβιν με τους δικηγόρους του να μην έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής τις αποκαλύψεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.