Ιράν: Δεν ήταν ατύχημα η φωτιά που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στον πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ

Ιράν: Δεν ήταν ατύχημα η φωτιά που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στον πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ

Η φωτιά που ξέσπασε πρόσφατα στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ προκάλεσε σημαντικές ζημίες, αλλά ακόμα παραμένει άγνωστο πώς ακριβώς ξεκίνησε.

Το Αντίσα Ζαζάν Ινστιτούτο Έρευνας για τις Στρατηγικές Μελέτες του Ιράν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνάς του σχετικά με τα αίτια του ατυχήματος, που οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν να έχει προκληθεί ύστερα από αεροπορικές επιθέσεις ξένου κράτους. Ο πρόεδρος Σανταλέχ Ζαραέι, όμως, διέψευσε τις αεροπορικές επιθέσεις και αρκέστηκε να τονίσει πως η καταστροφή ήρθε από «εχθρική ενέργεια».

Όπως εξήγησε, η έκρηξη προήλθε από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων, πιθανώς από σαμποτάζ ή ηλεκτρονική επίθεση (cyber attack). Ο Ιρανός υποψιάζεται πως πίσω από την επίθεση θα μπορούσε να βρίσκεται το Ισραήλ, καθώς όπως πρόσθεσε: «Το Ισραήλ προσπαθεί να ψαρέψει σε ταραγμένα νερά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ιρανική κυβέρνηση, από την πλευρά της, δεσμεύθηκε πως εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, δηλαδή πως κάποια ξένη δύναμη προκάλεσε τις καταστροφές, θα απαντήσει «αναλόγως».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.