ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού: «Έχουμε πέντε Έλληνες τραυματίες – Το λιμάνι έχει καταστραφεί ολοσχερώς»

Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού: «Έχουμε πέντε Έλληνες τραυματίες – Το λιμάνι έχει καταστραφεί ολοσχερώς»

Ο Παναγιώτης Ανδριώτης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης σχετικά με τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή, ανέφερε πως «σήμερα το πρωί έχουμε πέντε τραυματίες, δύο από αυτούς είναι σοβαρά και τρεις ελαφριά».

«Η ελληνική παροικία έχει πολλούς που έχουν πολλές ζημιές στα σπίτια τους, μεγάλες ή μικρές και προς το παρόν τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται πιο καθαρά» τόνισε ο κ. Ανδριώτης και πρόσθεσε πως «από σήμερα ξεκινούν τα σοβαρά προβλήματα τα οικονομικά, το πως θα αντιμετωπίσουν οικονομικά αυτήν την κρίση».

Αναφορικά με τους αγνοούμενους, ο ίδιος τόνισε πως «μιλάνε για 100 άτομα που δεν γνωρίζουν που είναι μέχρι τώρα, αλλά δεν έχουμε καμιά πληροφορία να υπάρχει Έλληνας μεταξύ τους» και γνωστοποίησε ότι «υπάρχει μια Λιβανέζα σύζυγος Έλληνα νεκρή».

«Αυτή είναι μια εικόνα που βλέπουμε στις ταινίες. Αυτά που τα βλέπουμε και νομίζουμε πως είναι μια ταινία που δεν πρόκειται να γίνει πραγματικά, αυτό έχει γίνει» περιέγραψε ο κ. Ανδριώτης αναφορικά με την έκταση των ζημιών.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας σχολίασε πως «ο Λίβανος είναι μια μικρή χώρα, αλλά πάνω από το 50% του πληθυσμού του Λιβάνου έχει πάθει ζημιά», επισημαίνοντας παράλληλα πως «δεν μπορεί κανείς να υπονοήσει πως θα αντιμετωπιστεί τις επόμενες ημέρες αυτή η καταστροφή. Έστω και να είχαν τα λεφτά, δεν μπορούν να αποκαταστήσουν τη ζημιά από την αρχή, Θα πάρει πολύ χρόνο».

Μετρώντας τις απώλειες, ο κ. Ανδριώτης σημείωσε ότι «το λιμάνι έχει καταστραφεί ολοσχερώς, χθες βούλιαξε μέσα στο λιμάνι και ένα κρουαζιερόπλοιο», αλλά «πρέπει να καταγράψουν τις ζημιές και να δουν τι ζημιές είναι γιατί ο κόσμος δεν ξέρει τι μπορεί να κατοικηθεί. Είναι σαν σεισμός», δήλωσε.

Ερωτηθείς για τις 300.000 αστέγους, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας υποστήριξε ότι αυτοί «σε συγγενείς μένουν ή έχουν ένα εξοχικό σπίτι κάτι τέτοιο ή βολεύονται προς το παρόν», υπενθυμίζοντας ότι «4.500-5.000 Έλληνες ζουν στη Βηρυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες που στείλανε από τους πρώτους το κλιμάκιο να ψάχνουν τους αγνοουμένους και ήρθε ο Υφυπουργός χθες και θα στείλουν και ό,τι βοήθεια θα χρειαστεί» υποστήριξε ο κ. Ανδριώτης και κατέληξε «η Ελλάδα έκανε από τους πρώτους τη δουλειά της και βοήθησε πολύ. Το αεροπλάνο της έφτασε πρώτο χθες εδώ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.