ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ισπανία: Πόλη 32.000 κατοίκων σε καραντίνα για δύο εβδομάδες

Ισπανία: Πόλη 32.000 κατοίκων σε καραντίνα για δύο εβδομάδες

Οι 32.000 κάτοικοι της Αράντα ντε Ντουέρο, σε απόσταση 150 χλμ βόρεια της Μαδρίτης, τέθηκαν από σήμερα σε καραντίνα 14 ημερών.

Ενάμιση μήνα μετά την πλήρη άρση του lockdown στην Ισπανία, η Αράντα ντε Ντουέρο στην αυτόνομη κοινότητα Καστίλη και Λεόν, γνωστή για τους αμπελώνες της, επαναφέρει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και την απαγόρευση της εισόδου ή εξόδου από την κοινότητα αυτή.

Τοπικές καραντίνες έχουν ήδη επιβληθεί κυρίως στη Χώρα των Βάσκων, την Καταλονία και την Αραγονία. Η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία, μετρά έως σήμερα 310.000 κρούσματα και 28.500 θανάτους.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου ελέγχουν τις ταυτότητες όσων επιθυμούν να μεταβούν στην Αράντα ντε Ντουέρο και εμποδίζουν οποιονδήποτε θέλει να φύγει, εκτός κι αν διαπιστώνεται σοβαρός λόγος.

«Όλα είναι πολύ ήρεμα, σίγουρα φοβόμαστε λίγο. Κάποια καταστήματα έκλεισαν, όμως στην τελική μοιάζει σχεδόν σαν μια κανονική ημέρα. Σίγουρα το ηθικό μας έχει λίγο πέσει, διότι δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί», είπε σε τηλεφωνική συνομιλία με το Γαλλικό Πρακτορείο η Μαρία Χοσέ Φερνάνδεθ, μια πωλήτρια σε κατάστημα ρούχων, ηλικίας 27 ετών.

Παρά την αξιοσημείωτη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 με 19.405 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 7 ημέρες, το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε χθες ότι η Ισπανία δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.