Ρωσία: Ρουκέτα από τουρκικής κατασκευής ρουκετοβόλο έπληξε τη βάση Χμέιμιμ στην Συρία

Ρωσία: Ρουκέτα από τουρκικής κατασκευής ρουκετοβόλο έπληξε τη βάση Χμέιμιμ στην Συρία

Η ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση Χμέιμιμ δέχθηκε επίθεση για πρώτη φορά από τουρκικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων που χρησιμοποίησαν οι ισλαμιστές αντάρτες.

Για πρώτη φορά, τουρκικά ΠΕΠ τύπου T-122 Sakarya επιτέθηκαν στη ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία.

Τα δεδομένα σχετικά με αυτό το χτύπημα επιβεβαιώθηκαν από εκπροσώπους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πτέραρχος Αλεξάντερ Στσερμπίτσκι, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών στη Συρία, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να λάβουν μέτρα για την εξουδετέρωση αυτών των επιθέσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Οι μαχητές τρομοκρατικών οργανώσεων βομβαρδίζουν θέσεις κυβερνητικών δυνάμεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, επιχειρώντας, επίσης, να επιτεθούν στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ με τη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και συστημάτων πυραύλων πολλαπλών εκτόξευσης μεγάλης εμβέλειας», γράφει η Rossiyskaya Gazeta.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σήμερα το σύστημα MLR, είναι το τούρκικο T-122 Sakarya, ικανό να χτυπήσει στόχους σε αποστάσεις έως και 40 χιλιόμετρα – το MLR που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές είχε μέγιστο εύρος δέσμευσης στόχου 28-30 χιλιομέτρων.

«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία, την απόσταση από την περίμετρο της αεροπορικής βάσης Khmeimim έως το έδαφος που ελέγχεται από τους μαχητές είναι 38-40 χιλιόμετρα, πράγμα που δείχνει την άμεση συμμετοχή της Τουρκίας στην επίθεση», σημειώνει το Avia.pro.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Τουρκία διέκοψε για άλλη μια φορά τις κοινές περιπολίες στη ζώνης αποκλιμάκωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.