Τραγωδία στην Ινδία: Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του μοιραίου αεροσκάφους (βίντεο)

Τραγωδία στην Ινδία: Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του μοιραίου αεροσκάφους (βίντεο)

Τα αίτια της τραγωδίας στο αεροδρόμιο Calicut αναζητούνται στην Ινδία, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Air India Express, στο οποίο επέβαιναν 191 επιβάτες και πλήρωμα.

Το αεροπλάνο βγήκε εκτός πορείας στον αεροδιάδρομο, κατά τη διαδικασία προσγείωσης εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να πέσει σε κοιλάδα βάθους 35 μέτρων και η άτρακτός του να κοπεί στα δύο. Τόσο ο πιλότος όσο και ο συγκυβερνήτης σκοτώθηκαν, με τον αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 18, ενώ περισσότεροι από δέκα άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο καταγραφέας δεδομένων πτήσεως και ο καταγραφέας συνομιλιών πληρώματος στο πιλοτήριο ανακτήθηκαν από το σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος, σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ινδικής Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος Boeing-737 εκτελούσε δρομολόγιο από το Ντουμπάι στην πόλη Κοχικόδε, πρώην Καλκούτα, της επαρχίας Κέραλα. Επέβαιναν αποκλειστικά Ινδοί που επαναπατρίζονταν, μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Το εν λόγω αεροπορικό δυστύχημα είναι το χειρότερο που έχει σημειωθεί στην Ινδία από το 2010, όταν μια άλλη πτήση της ίδιας εταιρίας, που προερχόταν κι εκείνη από το Ντουμπάι, ξέφυγε από το διάδρομο προσγείωσης στην πόλη Μάνγκαλορ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 158 άνθρωποι.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά τα «μαύρα κουτιά» αναμένεται να ρίξουν «φως». Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου ακούμπησε στο έδαφος κατά την προσγείωση. Ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες «πηγές», μετέδωσε ότι ενδέχεται να παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.