ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βηρυτός: Εκεί είναι εγκαταλελειμμένο το πλοίο που μετέφερε το νιτρικό αμμώνιο (φώτο)

Βηρυτός: Εκεί είναι εγκαταλελειμμένο το πλοίο που μετέφερε το νιτρικό αμμώνιο (φώτο)

Εκτός από τους 2.700 τόνους νιτρικού αμμωνίου, που παρέμεναν αποθηκευμένες στο λιμάνι της Βηρυτού, και το πλοίο που μετέφερε το φορτίο βρίσκεται στο Λίβανο.

Το Rhosus, το φορτίο που οποίου προκάλεσε τη φονική έκρηξη στο λιμάνι που ισοπέδωσε μέρος της λιβανέζικης πρωτεύουσας και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους, παραμένει εγκαταλελειμμένο -και πλέον βυθισμένο- στη χώρα, από το 2013 οπότε έγινε η κατάσχεση του φορτίου του.

Οι New York Times δημοσίευσαν δορυφορικές φωτογραφίες της βυθισμένης γάστρας του πλοίου, στη βόρεια άκρη του λιμανιού. Το πλοίο ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι από τη Γεωργία στη Μοζαμβίκη, το φθινόπωρο του 2013, αλλά ο καπετάνιος διέταξε να κάνει μία μη προγραμματισμένη στάση στη Βηρυτό, για να αναλάβει επιπλέον φορτία, έναντι έξτρα αμοιβής.

Στη Βηρυτό οι λιμενικές αρχές κατάσχεσαν το πλοίο, αφού διαπίστωσαν πολλά ελαττώματα, ενώ ο καπετάνιος και μέρος του πληρώματος διατάχθηκαν να παραμείνουν σε αυτό. Το Rhosus εν τέλει εγκαταλείφθηκε και οι αρχές του Λιβάνου μετέφεραν το φορτίο του σε μια αποθήκη στο λιμάνι. Το 2015 το πλοίο μετακινήθηκε 1.000 πόδια πάνω από την προβλήτα, όπου παρέμεινε για περίπου τρία χρόνια, πριν βυθιστεί εξαιτίας διαρροής, το Φεβρουάριο του 2018. Οι λιβανέζικες αρχές δεν απομάκρυναν ποτέ το ναυάγιο, από το βόρειο τμήμα του λιμανιού, αφού δεν εμπόδιζε την κυκλοφορία των υπόλοιπων πλοίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.