Ο Γκερασίμοφ κατήγγειλε ότι Αμερικανοί στρατιώτες, κατά παράβαση των υφιστάμενων συμφωνιών, προσπάθησαν να εμποδίσουν τη ρωσική περίπολο, «η οποία έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προληφθεί το συμβάν και να συνεχίσει την αποστολή της». Από την πλευρά της η Ουάσινγκτον κατηγόρησε τη Μόσχα ότι παραβίασε τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Αμερικανοί στρατιώτες στη Συρία τραυματίστηκαν όταν ένα στρατιωτικό όχημα ρωσικής περιπόλου έπεσε πάνω στο όχημα στο οποίο επέβαιναν, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Δύο αξιωματούχοι, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επισήμαναν ότι αρκετοί Αμερικανοί στρατιώτες υποφέρουν από διάσειση μετά το συμβάν. Αν και οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των αμερικανικών και των ρωσικών δυνάμεων δεν είναι σπάνιες, το συμβάν υπογραμμίζει τους κινδύνους που υπάρχουν καθώς στρατεύματα και από τις δύο χώρες επιχειρούν στη βόρεια Συρία, αλλά και το ενδεχόμενο απότομης κλιμάκωσης της έντασης.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Ούλιοτ δήλωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 25 Αυγούστου, κοντά στην Νταϊρίκ στη βορειοανατολική Συρία. «Προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, το όχημα του συνασπισμού αποχώρησε από την περιοχή», εξήγησε. «Ο συνασπισμός και οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την κλιμάκωση με κανέναν εθνικό στρατό, όμως οι αμερικανικές δυνάμεις διατηρούν το δικαίωμά τους και έχουν την υποχρέωση να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους από εχθρικές ενέργειες», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, υποστηριζόμενα από δύο ελικόπτερα, να κινούνται επικίνδυνα κοντά σε αμερικανικά τεθωρακισμένα. Δεν είναι γνωστή η προέλευση των βίντεο αυτών. Περίπου 500 Αμερικανοί στρατιώτες παραμένουν στη βόρεια Συρία παρά τη μεγάλη μείωση των στρατευμάτων των ΗΠΑ που είχαν αναπτυχθεί στη χώρα προκειμένου να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος. Σε κάποιες από τις περιοχές όπου εξακολουθεί να υπάρχει αμερικανική παρουσία βρίσκονται πετρελαιοπηγές, στις οποίες αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να δικαιολογήσει την παραμονή των στρατευμάτων της χώρας στην περιοχή.