ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Tagesspiegel: «Η Τουρκία απειλεί την ΕΕ με το μεταναστευτικό και ζητάει να μην τις επιβάλει κυρώσεις»

Tagesspiegel: «Η Τουρκία απειλεί την ΕΕ με το μεταναστευτικό και ζητάει να μην τις επιβάλει κυρώσεις»

Η Τουρκία χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για να απειλήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μην τις επιβάλει κυρώσεις για τις προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτό υποστηρίζει η Tagesspiegel.

Η Τουρκία τηρεί προς το παρόν τη συμφωνία με την ΕΕ, λέει η γερμανική εφημερίδα, αφού παρά τις προειδοποιήσεις προς την ΕΕ, όπως προκύπτει από τις περίπου 440 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από τις αρχές Μαϊου μέχρι τα τέλη Αυγούστου στη Λέσβο, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, οι τουρκικές Αρχές επιτηρούσαν στενά στη διάρκεια του καλοκαιριού τις ακτές της χώρας τους. «Προ ημερών, ωστόσο, η τουρκική ηγεσία διακήρυξε ότι θα διακόψει τη συνεργασία με την ΕΕ στο προσφυγικό σε περίπτωση που η Ευρώπη αποφασίσει τις επόμενες εβδομάδες κυρώσεις εναντίον της (…) Απόφαση θα ληφθεί πιθανώς στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 24 – 25 Σεπτεμβρίου με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ να προειδοποιεί την Ευρώπη να μη διακυβεύσει με κυρώσεις τη συνεργασία με την Τουρκία στο θέμα του μεταναστευτικού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γερμανική εφημερίδα θυμίζει ότι στις Αρχές Μαρτίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άνοιξε τα χερσαία σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα στους αλλοδαπούς για να πιέσει την ΕΕ με δεκάδες χιλιάδες να εφορμούν στη μεθόριο, αλλά να σταματούν τους περισσότερους εξ’ αυτών οι Έλληνες συνοροφύλακες. «Ο Ερντογάν απαιτεί από την Ευρώπη μεγαλύτερη υποστήριξη στο συριακό καθώς και για τα 3,6 εκατ. Σύρων προσφύγων στην Τουρκία. Κατηγορεί την Ευρώπη ότι δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα την άνοιξη του 2016 και η ΕΕ σκέφεται τώρα να στηρίξει την Τουρκία με πρόσθετα χρήματα», καταλήγει το άρθρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.