ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κολομβία: Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στην Μπογκοτά – Δέκα νεκροί

Κολομβία: Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στην Μπογκοτά – Δέκα νεκροί

Δέκα νεκροί στην Μπογκοτά και την κοντινή πόλη Σοάτσα της Κολομβίας, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι νέες ταραχές ξέσπασαν μετά τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας με αφορμή τον θάνατο ενός άνδρα ο οποίος χτυπήθηκε κατ’ επανάληψη από ένα όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (taser). Σχεδόν 100 αστυνομικοί και 55 πολίτες τραυματίστηκαν ενώ δεκάδες στάσεις λεωφορείων και δημόσια οχήματα καταστράφηκαν ή πυρπολήθηκαν. Έγιναν επίσης 70 συλλήψεις, οι περισσότερες στην Μπογκοτά.

Η δήμαρχος της πρωτεύουσας Κλαούντια Λόπες ζήτησε από τον πρόεδρο Ιβάν Ντούκε να διατάξει να σταματήσουν οι αστυνομικοί να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα εναντίον των διαδηλωτών. «Υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι έγινε χρήση όπλων, αδιακρίτως, από μέλη της αστυνομίας. Δεν θα ανεχθούμε τη χρήση βίας για την καταστολή της βίας», είπε η Λόπες, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε ένα νοσοκομείο της πόλης. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στην Μπογκοτά και όλοι τους ήταν νέοι και έφεραν τραύματα από σφαίρες, είπε η δήμαρχος.

Υπό διερεύνηση οι θάνατοι σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι όλοι οι θάνατοι, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου ενός 17χρονου, είναι ακόμη υπό διερεύνηση. Η Λόπες προέτρεψε επίσης τους διαδηλωτές να μην προβαίνουν σε βανδαλισμούς. Οι ταραχές ξέσπασαν με αφορμή τον θάνατο του φοιτητή νομικής και πατέρα δύο παιδιών Χαβιέρ Ορντόνιες, 46 ετών. Σε ένα βίντεο που τράβηξε ένας φίλος του θύματος, ο Ορντόνιες είναι ακινητοποιημένος στο έδαφος από αστυνομικούς και δέχεται αλλεπάλληλες ηλεκτρικές εκκενώσεις, ενώ ακούγεται να ικετεύει «σας παρακαλώ, όχι άλλο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 46χρονος έπινε αλκοόλ στον δρόμο μαζί με φίλους του, παραβιάζοντας έτσι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19. Οδηγήθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα στα δυτικά προάστια της Μπογκοτά όπου σύμφωνα με την οικογένειά του η κακοποίηση συνεχίστηκε. Πέθανε αργότερα, σε νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί. Οι δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση τέθηκαν σε αργία εν αναμονή της έρευνας που διεξάγουν οι αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.