ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βηρυτός: «Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο λιμάνι μπορεί να οφείλεται σε δολιοφθορά» λέει ο πρόεδρος του Λιβάνου (βίντεο)

Βηρυτός: «Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο λιμάνι μπορεί να οφείλεται σε δολιοφθορά» λέει ο πρόεδρος του Λιβάνου (βίντεο)

Λιβανέζοι πυροσβέστες και ελικόπτερα του στρατού προσπαθούσαν σήμερα να κατασβέσουν ό,τι έχει απομείνει από την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Πέμπτη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο καπνός από τη χθεσινή πυρκαγιά, η οποία σύμφωνα με αξιωματούχους προκλήθηκε από εργασίες οξυγονοκόλλησης, κάλυψε πολλές συνοικίες της Βηρυτού, προκαλώντας πανικό στους πολίτες.

Η πολιτική προστασία επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι η πυροσβεστική είχε κατασβέσει σήμερα το πρωί την πυρκαγιά, όμως παραμένει στο σημείο προκειμένου να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός η πυρκαγιά στο λιμάνι της Βηρυτού ξέσπασε σε αποθήκη όπου διατηρεί ανθρωπιστική βοήθεια, με την οργάνωση να τονίζει ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο διατάραξης των ανθρωπιστικών της επιχειρήσεων.

“Η αποθήκη που φλέγεται είναι αυτή στην οποία ο Ερυθρός Σταυρός τοποθετεί χιλιάδες ανθρωπιστικά δέματα και μισό εκατομμύριο λίτρα λαδιού (…) Οι ανθρωπιστικές μας επιχειρήσεις κινδυνεύουν να διαταραχθούν σημαντικά”, επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Φαμπρίτσιο Καρμπόνι, διευθυντής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού για τη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν δήλωσε στη διάρκεια σύσκεψης του Ανώτατου Συμβουλίου Άμυνας χθες Πέμπτη το βράδυ ότι η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από δολιοφθορά, τεχνικό λάθος ή αμέλεια και ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Η σημερινή πυρκαγιά ενδέχεται να είναι σκόπιμη ενέργεια δολιοφθοράς, ή αποτέλεσμα τεχνικού λάθους (…) ή αμέλειας”, επεσήμανε κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Αούν. “Σε κάθε περίπτωση τα αίτια πρέπει να καθοριστούν το συντομότερο δυνατό και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν”, πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.