ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ουκρανία: Αναχωρούν από τα σύνορα με τη Λευκορωσία οι χασιδιστές προσκυνητές

Ουκρανία: Αναχωρούν από τα σύνορα με τη Λευκορωσία οι χασιδιστές προσκυνητές

Το δρόμο της επιστροφής παίρνουν οι χασιδιστές προσκυνητές που είχαν αποκλειστεί στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Ουκρανία, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα σύνορα είναι κλειστά εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του COVID-19, με αποτέλεσμα χιλιάδες προσκυνητές να εγκλωβιστούν στο συνοριακό φυλάκιο Νόβι Γιαριλοβίτσι. Είχαν μεταβεί στη Λευκορωσία στην προσπάθεια να φθάσουν στην Ουκρανία εν όψει ενός προσκυνήματος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο κέντρο της χώρας, παρότι το Κίεβο ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων του στους ξένους λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

«Αν χθες ήταν περίπου 1.000, σήμερα στις 10.00 της Παρασκευής (18/09) δεν ήταν παραπάνω από 700», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής συνοριοφυλακής, Αντρίι Ντεμτσένκο.

Ο Λευκορώσος ομόλογός του, Άντον Μπιτσκόφσκι, επιβεβαίωσε πως «ο αριθμός τους μειώνεται». Σύμφωνα με το Μινσκ, 1.216 προσκυνητές είχαν μείνει σε μια «ουδέτερη ζώνη» ανάμεσα στις δύο χώρες, ανάμεσά τους και 253 ανήλικοι. Στην αρχή της εβδομάδας ήταν περισσότεροι από 2.000.

Οι προσκυνητές υπολόγιζαν ότι θα μπορούσαν να παρακάμψουν, διερχόμενοι από τη Λευκορωσία, τους περιορισμούς που έθεσε σε ισχύ το Κίεβο απέναντι σε μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στο ουκρανικό έδαφος. Η Ουκρανία έχει κλείσει τα σύνορά της στους ξένους ήδη από τα τέλη Αυγούστου.

Οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες ανακοίνωσαν συλλήψεις διαφόρων άλλων προσκυνητών στα σύνορα με την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, οι οποίοι προσπάθησαν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα. Επτά Ισραηλινοί ή Αμερικανοί πολίτες συνελήφθησαν στην Ουκρανία, προερχόμενοι από την Ουγγαρία. Ένας Αυστριακός επιχείρησε να περάσει τα σύνορα προερχόμενος από την Πολωνία με ουκρανικό διαβατήριο που δεν του ανήκε και απελάθηκε για τρία χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, δέκα Ισραηλινοί πολίτες συνελήφθησαν από τη ρουμανική συνοριοφυλακή στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ουκρανία. Η ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία -όπως και το Κίεβο– είχε εκτιμήσει από τον Αύγουστο ότι λόγω της πανδημίας οι χασιδιστές Εβραίοι θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για το προσκύνημα, τους κάλεσε να επιστρέψουν στο Ισραήλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.