ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ισπανία: Κινέζοι χάκερ έκλεψαν δεδομένα για εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Ισπανία: Κινέζοι χάκερ έκλεψαν δεδομένα για εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως Κινέζοι χάκερ έκλεψαν δεδομένα από ισπανικά εργαστήρια που προσπαθούν να αναπτύξουν εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Η ισπανική κυβέρνηση, επίσημα, δεν έχει πάρει θέση. Η κατηγορία προκύπτει ενώ τα εργαστήρια σε ολόκληρο τον κόσμο δίνουν «μάχη» με το χρόνο για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του ιού COVID-19.

Η επικεφαλής των ισπανικών υπηρεσιών πληροφοριών, Παθ Εστεμπάν, αρκέστηκε να τονίσει πως χάκερ επεξεργάστηκαν μια ιδιαίτερα κακόβουλη εκστρατεία, όχι μόνο στην Ισπανία, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την κυβερνοεπίθεση που είχε στόχο τα ισπανικά εργαστήρια.

Πρόσθεσε, επίσης, πως κατά τη διάρκεια της καραντίνας υπήρξε ποσοτική και ποιοτική αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων, με τους χάκερ να στοχοθετούν «ευαίσθητους τομείς, όπως η υγεία και ο φαρμακευτικός τομέας», εξ ου και οι χώρες που αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αύξησαν τις ανταλλαγές μεταξύ των αντίστοιχων υπηρεσιών τους πληροφοριών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ισπανική εφημερίδα «El Pais» αναφέρει, σε δημοσίευμά της, ότι οι κυβερνοεπιθέσεις έγιναν «στην πλειονότητά τους από την Κίνα και τη Ρωσία, συχνά από κρατικούς οργανισμούς, αλλά και από εγκληματικές και πανεπιστημιακές οργανώσεις που εμπορευματοποιούν στη συνέχεια αυτά τα πολύτιμα δεδομένα. Η επίθεση που είχε στόχο την Ισπανία έγινε από την Κίνα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.