Γινόταν φίλος με τους serial killers για να του στέλνουν αναμνηστικά (φώτο)

Γινόταν φίλος με τους serial killers για να του στέλνουν αναμνηστικά (φώτο)

Ο ίδιος αυτοαποκαλείται ως συγγραφέας εγκλημάτων, με ειδικότητα στις ανθρωποκτονίες, ως ένας άνθρωπος που μπορεί να εξηγήσει το προφίλ των πιο στυγνών δολοφόνων και να βρει τα αίτια πίσω από τις στυγερές πράξεις τους. Κάποιοι, όμως, τον θεωρούν απλώς εκκεντρικό.

Ο λόγος γίνεται για το Φίλιπ Τσάλμερς, ο οποίος εν έτει 1985 άρχισε να έρχεται σε επαφή με κατά συρροή δολοφόνους και πλέον μιλάει σε γονείς, εφήβους και όποιον άλλον τον καλέσει για το πώς μπορεί να καταλάβει κανείς -και να «προλάβει»- έναν serial killer.

Ο Αμερικανός, ωστόσο, προκαλεί εντύπωση για ακόμα έναν λόγο. Πέραν των επαφών του με τους κατά συρροή δολοφόνους, που είχε ενώ εκείνοι βρίσκονταν στη φυλακή, έχει στην κατοχή του και μια τεράστια συλλογή από προσωπικά τους αντικείμενα. Όπως έχει δηλώσει, άλλωστε, με πολλούς διατήρησε φιλική σχέση μέσω επισκέψεων στη φυλακή, τηλεφωνημάτων και αλληλογραφίας.

Μόνο ο στραγγαλιστής Ντένις Σρέιντερ του έχει στείλει αμέτρητα σχέδια, πίνακες, γράμματα, ακόμα και πιο προσωπικά αντικείμενα, για να «τιμήσει» τη φιλία τους. Ο Ουίλιαμ Κλάιντ Γκίμπσον, ένας άλλος serial killer, του έφτιαξε ένα βιολί με ξυλάκια παγωτών, ενώ ο περιβόητος Τσαρλς Μάνσον κατασκεύασε ειδικά για εκείνον μια χειροποίητη ευχετήρια κάρτα.

Στη συλλογή του έχει ακόμα έναν πίνακα από τα διεστραμμένα χέρια του Τζον Ουέιν Γκέισι. Συνολικά, έχει περισσότερα από 200 αντικείμενα. Κάποια τα έχει κορνιζάρει και διακοσμούν το σπίτι του.

Ο ίδιος δεν θεωρεί τις προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με τους κατά συρροή δολοφόνους περίεργες. Ισχυρίζεται πως θέλει να λύσει ανεξιχνίαστα εγκλήματα, πηγαίνοντας κάποιες φορές βαθύτερα από το σημείο που σταμάτησαν οι έρευνες.

Μάλιστα, σκέφτεται όλα αυτά τα προσωπικά αντικείμενα να τα εκθέσει κάποια στιγμή σε μουσείο, που θα ανοίξει ο ίδιος. Έτσι θεωρεί πως ο κόσμος θα μπορέσει να δει από κοντά στοιχεία μερικών από τους πλέον διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της τελευταίας 35ετίας στις ΗΠΑ, και να τους καταλάβει καλύτερα. Ακριβώς όπως συνέβη και με εκείνον, από τη στιγμή που άρχισε να έρχεται σε επαφή μαζί τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.