Ρωσία: Το Ινστιτούτο Gamaleya έγινε στόχος χάκερ την περίοδο των ερευνών για το Sputnik V

Ρωσία: Το Ινστιτούτο Gamaleya έγινε στόχος χάκερ την περίοδο των ερευνών για το Sputnik V

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ερευνών Gamaleya της Ρωσίας, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, χάκερ το έβαλαν στο στόχαστρο κατά τη διάρκεια των ερευνών για την ανάπτυξη του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Παρότι γνωστοποίησε το συμβάν, ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει το ποιος μπορεί να ήταν ο στόχος των χάκερ.

«Υπήρξαν επιθέσεις χάκερ, αλλά εάν σχετίζονται με το εμβόλιο ή όχι, δεν είμαι ειδικός πληροφορικής, οπότε δεν θα κρίνω, προσωπικά, τον λόγο. Αλλά υπήρξαν πράγματι απόπειρες παραβίασης των υπολογιστών των προγραμματιστών μας», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ σε τηλεοπτική εμφάνιση στο ρωσικό κανάλι Rossiya-1.

Τον Ιούλιο, χώρες της Δύσης κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από επιθέσεις χάκερ, που – όπως ισχυρίστηκαν – είχαν σκοπό να κλέψουν πληροφορίες για την έρευνα επί του εμβολίου. Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν τεκμηριώθηκαν ποτέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya, το Sputnik V, έχει διαγράψει την μεγαλύτερη πορεία όσον αφορά στις κλινικές μελέτες, σε σύγκριση με άλλες χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.