ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Dupuy De Lome»: Το γαλλικό πολεμικό πλοίο πέρασε από τον Ελλήσποντο και πλέει στο Αιγαίο

«Dupuy De Lome»: Το γαλλικό πολεμικό πλοίο πέρασε από τον Ελλήσποντο και πλέει στο Αιγαίο

Το θωρακισμένο πλοίο πληροφοριών «Dupuy De Lome», που ανήκει στο Γαλλικό Ναυτικό με τον αριθμό A-759, πέρασε από τον Ελλήσποντο μετά τον Βόσπορο και πλέον πλέει στο Αιγαίο Πέλαγος.

Αυτό υποστηρίζει το «haberturk.com» το οποίο γράφει χαρακτηριστικά πως «το πλοίο πέρασε στον Ελλήσποντο από τη Θάλασσα του Μαρμαρά στις 17:00 και επέστρεψε στο Nara Cape, το οποίο είναι το πιο δύσκολο σημείο για ελιγμούς, ενώ βρισκόταν μπροστά από το Çanakkale περίπου στις 18,45.

Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής συνόδευσε το γαλλικό πλοίο πληροφοριών, το οποίο πέρασε μπροστά από το κάστρο Kilitbahir με που έχει επιγραφή «Stop Passenger» και έπειτα το πλοίο έπλευσε για το Αιγαίο Πέλαγος».

Πληροφορίες προ ημερών, μη επιβεβαιωμένες, φέρουν το γαλλικό πλοίο να πλέει στο ΝΑ Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο για αποστολές επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών.

Το γαλλικό πλοίο Dupuy-de-Lôme, είναι εφοδιασμένο με συσκευές ακροάσεων, συστήματα (Elint) και (Comint) με τα οποία θα παρακολουθεί και αποκρυπτογραφεί τις επικοινωνίες από στρατιωτικούς ή πολιτικούς δορυφόρους, συμπεριλαμβανομένων και των τουρκικών δορυφόρων της σειράς TURKSAT.

Το πλοίο εντάχθηκε στο γαλλικό ναυτικό το 2006, και διαθέτει 2 ραντάρ πλοήγησης, δορυφορικό σταθμό επικοινωνίας, σύστημα προειδοποίησης και αναγνώρισης ραντάρ και ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρατήρησης.

Ο εξοπλισμός επί του σκάφους είναι ικανός να ανιχνεύει και να αναλύει μεταδόσεις από διάφορα ραντάρ, καθώς και σήματα από συστήματα επικοινωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ενσωματωμένη τεχνολογία που διαθέτει το πλοίο μπορεί να παρακολουθεί σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων, email και συνομιλιών μέσω κινητού τηλεφώνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.