Φλόριντα: Η γυναίκα που δραπέτευσε από έναν serial killer «σπάει» τη σιωπή της και σοκάρει (βίντεο)

Φλόριντα: Η γυναίκα που δραπέτευσε από έναν serial killer «σπάει» τη σιωπή της και σοκάρει (βίντεο)

Η Κάρα Ρόμπινσον Σαμπερλ σε ηλικία μόλις 15 ετών, απήχθη από έναν serial killer αλλά κατάφερε να δραπετεύσει και τώρα μοιράζεται την ιστορία της και τις πολύτιμες συμβουλές για την ασφάλεια του καθενός, στον λογαριασμό της στο TikTok.

Στις 24 Ιουνίου 2002, η Κάρα Ρόμπινσον Σαμπερλέν, πότιζε τα λουλούδια στην μπροστινή αυλή μιας φίλης της, όταν η φίλη της έκανε μπάνιο. Ξαφνικά, ένας άνδρας που δεν γνώριζε, μπήκε στο δρομάκι και την ρώτησε εάν θα μπορούσε να της δώσει κάποια περιοδικά. Λίγο αργότερα, ο άνδρας αυτός έβγαλε ένα όπλο και το έβαλε στο λαιμό της, αναγκάζοντάς την να μπει στο αυτοκίνητό του.

https://www.instagram.com/p/IFWB2ANs_1/?utm_source=ig_embed

Εκείνη την ημέρα, η 15χρονη Κάρα απήχθη από έναν κατά συρροή δολοφόνο με το όνομα Ρίτσαρντ Εβόνιτζ. Ο άγνωστος άνδρας την ανάγκασε να μπει σε ένα πλαστικό δοχείο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, της έδεσε4 τους καρπούς και τους αστραγάλους του, και την απείλησε να μην μιλήσει. Μετά από αυτό, την κράτησε αιχμάλωτη στο διαμέρισμά του για 18 ώρες και της επιτέθηκε σεξουαλικά επανειλημμένα. Αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος.

Προσπάθησε να συγκεντρώσει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε για τον απαγωγέα της

Η Κάρα κατέστρωσε αμέσως ένα σχέδιο και προσπάθησε να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον απαγωγέα της και την τοποθεσία στην οποία την είχε οδηγήσει. «Προσπαθούσα να διαβάσω τα γράμματά του, κοίταζα τους μαγνήτες στο ψυγείο του, έμαθα ποιος ήταν ο γιατρός του, έμαθα ποιος ήταν ο οδοντίατρός του» δήλωσε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Crime Watch Daily» το 2018.

Το επόμενο πρωί, όταν ο απαγωγέας της κοιμόταν ακόμη, η κοπέλα κατάφερε να δραπετεύσει. Βγήκε από την μπροστινή πόρτα, σταμάτησε ένα τυχαίο αυτοκίνητο και ζήτησε από τον οδηγό να την μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα του Ρίτσλαντ Κάουντι. Όπως τελικά αποδείχθηκε, ο απαγωγέας της κατέφυγε τελικά στην Σαρασότα της Φλόριντα, όπου και αυτοκτόνησε όταν περιτριγυρίστηκε από την αστυνομία. Αργότερα, οι αξιωματικοί ανακάλυψαν πως ο Εβόριτζ ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο τριών ανήλικων κοριτσιών.

https://www.instagram.com/p/BpvMYsYli3p/?utm_source=ig_embed

Η εμπειρία της την καθόρισε, επηρεάζονας και τις επαγγελματικές της επιλογές. Το καλοκαίρι μετά την απαγωγή της, το θύμα απαγωγής άρχισε να εργάζεται στο Τμήμα Σερίφη του Ρίτσλαντ Κάουντι. Επιπλέον, ανέλαβε διοικητικά καθήκοντα σε υπηρεσίες θυμάτων, αλλά και στο εργαστήριο ανάλυσης DNA, όσο καιρό σπούδαζε στο πανεπιστήμιο. Αργότερα μπήκε στην Αστυνομική Ακαδημία και μετά από αυτό, άρχισε να συμμετέχει σε έρευνες σεξουαλική επίθεσης και κακοποίησης παιδιών.

Τώρα πλέον, η Κάρα είναι ομιλήτρια που ενδυναμώνει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Στο TikTok της, μιλά συχνά για το τραύμα, το πώς επηρεάζει τους ανθρώπους αλλά και πώς να το ξεπεράσουν και απαντά συχνά σε ερωτήματα που θέτουν οι οπαδοί της. Για παράδειγμά, πρόσφατα κάποιος την ρώτησε τι πρέπει να κάνει ένα άτομο εάν εμφανιστεί κάποιος και με την απειλή όπλου τον αναγκάσει να πάει κάπου. Όπως είπε: «Νούμερο 1: οι απαγωγές από ξένους δεν είναι συνηθισμένες. Νούμερο δύο: όταν συμβαίνουν, αρκετά συχνά, εάν κλωτσήσετε, ουρλιάξετε, φωνάξετε, κάνετε μεγάλη φασαρία, προσπαθήσετε να τρέξετε, δεν θα σας κυνηγήσουν. Ειδικά, εάν βρίσκεστε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, μερικές φορές δε συμβαίνει αυτό. Μερικές φορές, μπορεί και να σας πυροβολήσουν. Ή να σας κυνηγήσουν. Μπορώ να σας δώσω την δική μου συμβουλή: Εάν εγώ φώναζα, κλωτσούσα και ούρλιαζα, τότε πιθανότατα δεν θα με απήγαγε. Και το ήξερα αυτό. Αλλά όταν έχεις ένα όπλο στο κεφάλι σου, είναι πραγματικά δύσκολο να κάνεις αυτά τα πράγματα». Εκτός όμως από αυτά, η νεαρή γυναίκα μοιράζεται λεπτομέρειες και συμβουλές για το πώς να ξεφύγεις από μια απαγωγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.