Ονδούρα: Δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες δύο αγνώστων

Ονδούρα: Δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες δύο αγνώστων

Δύο άγνωστοι πυροβόλησαν δημοσιογράφο που κινούνταν με μοτοσικλέτα στην Ονδούρα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πρόκειται για τον 85ο εργαζόμενο σε μέσο ενημέρωσης που δολοφονείται στη χώρα της κεντρικής Αμερικής, μια από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη για τους λειτουργούς του Τύπου, σε δύο δεκαετίες.

Ο Λουίς Αλμεντάρες, 35 ετών, δημοσιογράφος που αρθρογραφούσε κυρίως στο διαδίκτυο και τηρούσε κριτική στάση έναντι της κυβέρνησης, είχε καταγγείλει πως δέχθηκε τουλάχιστον δέκα απειλές κατά της ζωής του στην αστυνομία και σ’ έναν δημόσιο θεσμό αρμόδιο για την προστασία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, κατά οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο δημοσιογράφος πήγε προχθές Κυριακή να κάνει αγορές στην Κομαγιάγουα, 60 χιλιόμετρα βόρεια από την Τεγκουσιγκάλπα, όταν δύο άγνωστοι που κινούνταν με μοτοσικλέτα τον πλησίασαν και «τον πυροβόλησαν επανειλημμένα», ανέφερε η αστυνομία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Χτυπημένος από τρεις σφαίρες, ο Λουίς Αλμεντάρες εισήχθη σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί χθες Δευτέρα, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αμάδα Πόνσε, διευθύντρια της ΜΚΟ Επιτροπή για την Ελευθερία της Έκφρασης (C-Libre).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά 85 δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι ή ιδιοκτήτες ΜΜΕ, έχουν δολοφονηθεί από το 2001 στην Ονδούρα και το 90% των εγκλημάτων αυτών παραμένει ατιμώρητο, στηλίτευσε η κυρία Πόνσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.