ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Γ.Στόλτενμπεργκ για ελληνοτουρκικά: «Οι τεχνικές συζητήσεις του ΝΑΤΟ θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων» (βίντεο)

Γ.Στόλτενμπεργκ για ελληνοτουρκικά: «Οι τεχνικές συζητήσεις του ΝΑΤΟ θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων» (βίντεο)

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε διαδικτυακή εκδήλωση σχετικά με την κλιματική αλλαγή, απαντώντας σε ερώτηση για τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, τόνισε πως οι τεχνικές στρατιωτικές συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι το ΝΑΤΟ ανησυχεί για τις κλιμακούμενες εντάσεις μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι η συμμαχία έχει αναλάβει την πρωτοβουλία “να φέρει κοντά δύο πολύτιμους συμμάχους, την Ελλάδα και την Τουρκία, να καθίσουν μαζί και να δουν πώς μπορούμε να αναπτύξουμε αυτό που αποκαλούμε στρατιωτικούς μηχανισμούς αποκλιμάκωσης”.

(Η απάντηση Στόλτενμπεργκ για τα ελληνοτουρκικά στο 51:00)

“Αυτό έχει να κάνει με το πώς θα διασφαλίσουμε ότι τα πλοία, τα αεροπλάνα διατηρούν την απαραίτητη απόσταση, συμπεριφέρονται με υπεύθυνο τρόπο. Έτσι, αποτρέπουμε, αποφεύγουμε συμβάντα και ατυχήματα. Και υπάρχουν πάντα κίνδυνοι όταν έχουμε τόσα πολλά πλοία στο ίδιο μέρος στην ίδια περιοχή, όπως έχουμε δει στην Ανατολική Μεσόγειο” παρατήρησε.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε επίσης ότι οι πρόσφατες συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οδήγησαν στην έναρξη των “τεχνικών στρατιωτικών συζητήσεων”.

“Ελπίζω ότι, αν μπορέσουμε να βρούμε μια λύση, να θεσπίσουμε αυτούς τους μηχανισμούς, τότε αυτό μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη των γερμανικών προσπαθειών για διευκόλυνση των συνομιλιών για το βασικό κύριο πρόβλημα,”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Έτσι, υπάρχει συνεχής δουλειά εδώ στο ΝΑΤΟ. Η αποκλιμάκωση είναι από μόνη της σημαντική. Μειώνει τους κινδύνους, τα περιστατικά και τα ατυχήματα. Και ελπίζουμε ότι μπορεί επίσης να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Γερμανίας να αντιμετωπίσει το υποκείμενο κύριο πρόβλημα”, πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.