Κίνα: Bρεφονηπιοκόμος καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί δηλητηρίασε παιδάκια

Κίνα: Bρεφονηπιοκόμος καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί δηλητηρίασε παιδάκια

Mια βρεφονηπιοκόμος από την Κίνα καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή δηλητηρίασε 25 παιδιά και ένα από αυτά έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Η Wang Yun συνελήφθη πέρυσι, όταν τα παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού της πόλης Jiaozuo μεταφέρθηκαν μαζικά στο νοσοκομείο, έχοντας όλα τους γευτεί τον πρωινό χυλό.

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως είχε ρίξει νιτρώδες νάτριο στο πρωινό των παιδιών μιας συναδέλφου της, προκειμένου να την εκδικηθεί για έναν καυγά που είχαν. Πριν τη χαρακτηρίσει «ποταπή και μοχθηρή».

Το περιστατικό της 27ης Μαρτίου 2019 είχε σοκάρει την Κίνα και τώρα πέφτουν οι τίτλοι τέλους στην ιστορία. Ένα από τα παιδιά εμφάνισε επιπλοκές από το δηλητήριο και πέθανε τελικά τον Ιανουάριο, περνώντας 10 μήνες στο νοσοκομείο.

Το νιτρώδες νάτριο χρησιμοποιείται ως συντηρητικό στα τρόφιμα, στα κρέατα κυρίως, είναι όμως τοξικό σε μεγάλες ποσότητες. Στο δικαστήριο ακούστηκε μάλιστα πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η βρεφονηπιοκόμος είχε δηλητηριάσει κάποιον.

Το ίδιο είχε κάνει και στον σύζυγό της, πάλι με νιτρώδες νάτριο, εκείνος τη γλίτωσε ωστόσο χωρίς σοβαρές επιπλοκές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Wang Yun θα θανατωθεί είτε με φονική ένεση είτε με σφαίρα στο απόσπασμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.