ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κοριτσάκι παρέλυσε εγκεφαλικά λόγω βιγκανισμού – Δεν καταδικάστηκαν οι γονείς

Κοριτσάκι παρέλυσε εγκεφαλικά λόγω βιγκανισμού – Δεν καταδικάστηκαν οι γονείς

Γονείς που έχουν ασπαστεί το βιγκανισμό και τον ακολουθούν ως φιλοσοφία ζωής λίγο έλειψε να σκοτώσουν το ανήλικο κοριτσάκι τους, ταΐζοντάς το με καθαρά χορτοφαγική διατροφή.

Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην Αυστραλία. Το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες στο σώμα, ενώ είχε χαμηλή θερμοκρασία κι ήταν λήθαργο. Εκείνο που ανησύχησε περισσότερο τους γονείς ήταν το σκούρο αίμα στην πάνα του. Οι γιατροί, μετά τις εξετάσεις, διαπίστωσαν πως είχε επίπεδο υποσιτισμού παρόμοιο με τα παιδιά σε χώρες που πλήττονται από πείνα.

Από τότε που το μωρό ήταν τεσσάρων μηνών και η παροχή μητρικού γάλακτος της μητέρας μειώθηκε, οι γονείς έθεσαν τη μικρή κόρη τους σε αυστηρή διατροφή για χορτοφάγους, οδηγώντας την στη λιμοκτονία χωρίς ζωτικά θρεπτικά συστατικά, μέχρι το σημείο που ανέπτυξε εγκεφαλική παράλυση.

Αποφεύγοντας τις ιατρικές συμβουλές, για να συμπληρώσουν τη διατροφή της κόρης τους με ειδικά στοιχεία, προτιμούσαν να της δίνουν γάλα καρύδας, χυμούς φρούτων και αποκλειστικά φυτικά τρόφιμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Βικτώριας αθώωσε τους γονείς, ισχυριζόμενος πως το παιδί -που είναι πλέον τριών ετών- φροντίζεται πλέον σωστά από τη μητέρα του και τον πατέρα του, ακολουθώντας -από όταν το οδήγησαν λίγο πριν από το θάνατο- υγιεινή και θρεπτική διατροφή, όπως τους συνέστησαν οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.