ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Mόσχα: «Θα υπογράψουμε την συνθήκη New START αν περιλάβετε δύο από τους πέντε νέους τύπους όπλων»

Mόσχα: «Θα υπογράψουμε την συνθήκη New START αν περιλάβετε  δύο από τους πέντε νέους τύπους όπλων»

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συμπεριλάβει δύο από τους πέντε τύπους όπλων στη νέα συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών όπλων (Νew START) με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Από τους πέντε νέους τύπους όπλων, είμαστε έτοιμοι να συμπεριλάβουμε δύο τύπους στο πλαίσιο της τρέχουσας συνθήκης πράγμα το οποίο το γνωρίζουν [οι ΗΠΑ]» δήλωσε ο Σεργκέι Λάβροφ σε συνέντευξη με μια ομάδα ρωσικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Sputnik.

Όταν ρωτήθηκε για τους τύπους όπλων που η Ρωσία ήταν έτοιμη να συμπεριλάβει στη συμφωνία, ο Λαβρόφ απάντησε ότι δεν θα αναφερθεί λεπτομερώς. Ταυτόχρονα, ο υπουργός είπε ότι η συνθήκη καλύπτει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους υποβρυχίων καθώς και βομβαρδιστικά.

Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης πρόσθεσε ότι εάν η Ουάσινγκτον θέλει να συμπεριλάβει τακτικά πυρηνικά όπλα στη συνθήκη, τότε οι ΗΠΑ πρέπει να πάρουν τους πυραύλους τους από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ. Ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν βλέπει προς το παρόν προοπτικές υπογραφής της New START.

Η συνθήκη New START που υπογράφηκε το 2010 στοχεύει στη μείωση κατά το ήμισυ των εκτοξευτών πυραύλων καθώς και τη δημιουργία νέων καθεστώτων σχετικά με την επαλήθευση της διαδικασίας εκτόξευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται να λήξει τον Φεβρουάριο του 2021, ωστόσο, η Μόσχα προσπαθεί να την παρατείνει. Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει προτείνει πενταετή παράταση της συμφωνίας χωρίς προϋποθέσεις. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέμειναν να συμπεριλάβουν το Πεκίνο σε αυτήν με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας τριμερούς πυρηνικής συμφωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.