Δολοφονία καθηγητή στο Παρίσι: Σατυρικά πολιτικά σκίτσα θα διανεμηθούν στους μαθητές

Δολοφονία καθηγητή στο Παρίσι: Σατυρικά πολιτικά σκίτσα θα διανεμηθούν στους μαθητές

Ο ισλαμιστής τρομοκράτης τσετσενικής καταγωγής Αμντουλάχ Ανζόροβ αποκεφάλισε τον 47χρονο καθηγητή Ιστορίας, πατέρα ενός πεντάχρονου αγοριού, επειδή παρουσίασε εν ώρα μαθήματος σκίτσα του Μωάμεθ, έχοντας προκαλέσει σοκ και οργή στη Γαλλία.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία του Πατί, οι αρχές ανακρίνουν συνολικά 15 άτομα, εκ των οποίων, τέσσερις μαθητές και μέλη της οικογένειας του δράστη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Monde».

Την ίδια ώρα, με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε συνεργασία με το γαλλικό υπουργείο Παιδείας, θα διανεμηθεί σε μαθητές Λυκείου βιβλίο με σατιρικά σκίτσα που θα έχουν πολιτικό και θρησκευτικό περιεχόμενο, ως απάντηση στην στυγερή δολοφονία του 47χρονου καθηγητή Ιστορίας στο διαμέρισμα Ιβελίν, βόρεια του Παρισιού.

Χθες, ο πρόεδρος των 13 γαλλικών Περιφερειών στη Γαλλία, Ρενό Μιζελιέ ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας «προκειμένου το βιβλίο αυτό να τεθεί στη διάθεση κάθε μαθητή», όπως γράφει η εφημερίδα Le Parisien.

«Οι πρόεδροι των περιφερειών της Γαλλίας, παίρνουμε σήμερα την πρωτοβουλία να προετοιμάσουμε μια έκδοση που να συγκεντρώνει τα πιο χαρακτηριστικά σκίτσα, πολιτικά και θρησκευτικά, που έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό και τον πανεθνικό Τύπο», ανακοίνωσε o Ρενό Μιζελιέ, κατά τη συνεδρίαση των περιφερειών της χώρας στην Σεντ Ουέν.

«Θα ζητήσουμε στο κολλέγιο Ιστορικών να θέσει στην έκδοση την προοπτική του δικαιώματος στο σατιρικό σκίτσο στην πολιτική ιστορία της χώρας μας» πρόσθεσε ο Μιζελιέ καταδικάζοντας την δολοφονία του Γάλλου καθηγητή, την οποία χαρακτήρισε «ανέντιμη και χυδαία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε τέλος πως, η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της ανάδειξης του βασικού δικαιώματος καθενός από τους πολίτες να ζει εν ειρήνη και ελεύθερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.