ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ιρλανδία: Χειροπέδες σε διαδηλωτές κατά των μέτρων στο Δουβλίνο (βίντεο)

Ιρλανδία: Χειροπέδες σε διαδηλωτές κατά των μέτρων στο Δουβλίνο (βίντεο)

Xειροπέδες έβαλε η ιρλανδική αστυνομία χθες το βράδυ σε ένδεκα ανθρώπους που διαδήλωναν στο Δουβλίνο εναντίον των περιοριστικών μέτρων τα οποία επιβλήθηκαν εκ νέου σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας των αρχών να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περίπου εκατό άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο του Δουβλίνου το βράδυ της Πέμπτης, κάτω από πανό με το σύνθημα «βάλτε τέλος στον περιορισμό», με αποτέλεσμα να επέμβουν αστυνομικοί εφοδιασμένοι με εξαρτύσεις αντιμετώπισης ταραχών και συνοδευόμενοι από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι διαδηλωτές ενημερώθηκαν ότι παραβίαζαν τα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και «κλήθηκαν να διαλυθούν». Όμως ένδεκα από αυτούς προσήχθησαν «έπειτα από συμβάντα που διατάραξαν τη δημόσια τάξη» στο εμπορικό κέντρο της ιρλανδικής πρωτεύουσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να ελπίζει ότι «θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα όπως πρέπει», όπως το έθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μίχαλ Μάρτιν, η Ιρλανδία έλαβε τα πιο αυστηρά μέτρα στην Ευρώπη. Τέθηκαν σε ισχύ τα μεσάνυχτα προχθές Τετάρτη: όλος ο πληθυσμός τελεί εκ νέου υπό περιορισμό για έξι εβδομάδες, τα καταστήματα η λειτουργία των οποίων δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη έχουν κλείσει — τα σχολεία, πάντως, θα παραμείνουν ανοικτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.