ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Νίκαια Γαλλίας: Η 44χρονη μητέρα τριών παιδιών που σήμανε συναγερμό για την επίθεση – «Πέθανε σαν μαχήτρια» (φώτο)

Νίκαια Γαλλίας: Η 44χρονη μητέρα τριών παιδιών που σήμανε συναγερμό για την επίθεση – «Πέθανε σαν μαχήτρια» (φώτο)

Η οικογένεια της 44χρονης, μητέρας τριών παιδιών, Σιμόν Μπαρέτο Σίλβα, θύμα του Τυνήσιου τρομοκράτη στη Νίκαια της Γαλλίας, δήλωσε πως πέθανε «σαν πολεμίστρια», αφότου σήμανε συναγερμό για την επίθεση.

Η 44χρονη Σιμόν Μπαρέτο Σίλβα, γεννημένη στην Βραζιλία και χορεύτρια σάμπα που έγινε νοσοκόμα, κατάφερε να διαφύγει από την εκκλησία, παρά το γεγονός ότι μαχαιρώθηκε πολλές φορές από τον 21χρονο Μπραχίμ Αουισάουι.

Η 44χρονη κατάφερε να φτάσει μέχρι ένα κοντινό εστιατόριο όπου ζήτησε βοήθεια, αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματά της. Τα τελευταία της λόγια στο παραϊατρικό προσωπικό ήταν: «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ».

Ο Μπραχίμ Τζελούλ, ο υπεύθυνος του καφέ Unik απέναντι από την εκκλησία, δήλωσε στην France Television: «Διέσχισε τον δρόμο, καλυμμένη με αίματα. Μιλούσε ακόμη, έλεγε πως ήταν κάποιος μέσα (στην εκκλησία)».

Η γενναιότητά της απέτρεψε περισσότερους θανάτους

Η Σίλβα ήταν το τρίτο θύμα του Τυνησίου Μπραχίμ Αουισάουι, ο οποίος σκότωσε επίσης τον 54χρονο νεωκόρο Βίνσεντ Λοκ και αποκεφάλισε μια 60χρονη γυναίκα.

Χθες το βράδυ, η οικογένεια της Σίλβα αποτίμησε φόρο τιμής στην χορεύτρια, λέγοντας ότι η γενναιότητά της απέτρεψε περισσότερους θανάτους. Η αδερφή της, Σολάνζ Μπαρέτο, δήλωσε στην νοτιοαμερικάνικη εφημερίδα Correio of Bahia: «Η αδερφή μου κατευθυνόταν προς την δουλειά όταν πέρασε από την εκκλησία όπου σταμάτησε για να προσευχηθεί. Πολέμησε εναντίον του δολοφόνου και ακόμη και όταν τραυματίστηκε, κατάφερε να ξεφύγει από την εκκλησία ζητώντας βοήθεια και προειδοποιώντας όλους για το τι είχε συμβεί μέχρι την άφιξη της αστυνομίας. Με την καλοσύνη της αποφεύχθη μια τραγωδία που θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη».

Ο Άντερσον Αργκόλο, ένας ιερέας που γνώριζε την οικογένειά της, είπε στην εφημερίδα Folha de S. Paulo: «Ήταν μαχήτρια και πέθανε σαν πολεμίστρια. Παρόλο που τραυματίστηκε, έτρεξε και κατάφερε να σημάνει συναγερμό, αποτρέποντας μια μεγαλύτερη τραγωδία».

Από την Βραζιλία στην Νίκαια της Γαλλίας

Η Σίλβα είχε μετακομίσει στην Γαλλία από την Μπάχια, στη βορειοανατολική Βραζιλία, ως έφηβη. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας , Sophia Antipolis, προτού εκπαιδευτεί για να γίνει σεφ σε ξενοδοχείο. Ο Χόρχε Μπεζέρα, φίλος μουσικός, είπε ότι η 44χρονη χόρευε σάμπα και είχε συμμετάσχει σε παραστάσεις σε ένα βραζιλιάνικο καμπαρέ στο Παρίσι.

Σε δήλωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ανέφερε πως η πρεσβεία της στο Παρίσι παρέχει βοήθεια στην οικογένεια της νεκρής γυναίκας. «Η Βραζιλία εκφράζει την σθεναρή της άρνηση σε κάθε μορφής τρομοκρατία, ανεξάρτητα από τα κίνητρά της και επιβεβαιώνει την δέσμευση της να εργαστεί για την καταπολέμηση και την εξάλειψη αυτής της μάστιγας» ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της χώρας, Ζαϊρ Μπολσονάρο, δήλωσε: «Ήταν εκεί για προσευχή όταν αυτός ο άνθρωπος που μισεί τους Χριστιανούς μπήκε. Όταν μιλάμε για Χριστιανοφοβία, αυτό εννοούμε… πρέπει να το πολεμήσουμε αυτό, και όχι με λουλούδια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.