ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

3 στρατιώτες των ΗΠΑ και 1 αμερικανός πολίτης μεταξύ των νεκρών στο Αφγανιστάν

3 στρατιώτες των ΗΠΑ και 1 αμερικανός πολίτης μεταξύ των νεκρών στο Αφγανιστάν

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σκότωσε έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους τρεις στρατιώτες των ΗΠΑ και έναν αφγανό γιατρό, στο νότιο Αφγανιστάν, ενώ ένας αμερικανός πολίτης πέθανε σε μία ξεχωριστή επίθεση στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσαν τοπικοί και ξένοι αξιωματούχοι.

Ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ, ο Μάρτιν Ντέμπσι, επικεφαλής του μικτού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, έφθασε σήμερα στο Αφγανιστάν για μια σύντομη επίσκεψη προκειμένου να αποτιμήσει πόση εκπαίδευση χρειάζονται τα αφγανικά στρατεύματα προτού οι στρατιώτες των ΗΠΑ αποχωρήσουν, όπως σχεδιάζεται, στα τέλη του 2014.

Οι αμερικανοί στρατιώτες ταξίδευαν σε μια αυτοκινητοπομπή οχημάτων στην Καλάτ, πρωτεύουσα της επαρχίας Ζαμπούλ, όταν εξερράγη το παγιδευμένο αυτοκίνητο. Ο επαρχιακός κυβερνήτης Μοχάμαντ Άσραφ Νασίρι δεν τραυματίστηκε αλλά ένας ντόπιος γιατρός και δύο ξένοι πολίτες σκοτώθηκαν επίσης, σύμφωνα με τοπικούς και ΝΑΤΟϊκούς αξιωματούχους.

Η αυτοκινητοπομπή βρισκόταν κοντά σε ένα νοσοκομείο και μία βάση του ΝΑΤΟ την ώρα της έκρηξης. Πέντε Αφγανοί, περιλαμβανομένου ενός φοιτητή και δύο δημοσιογράφων, τραυματίστηκαν, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Σε μια ξεχωριστή επίθεση στο ανατολικό Αφγανιστάν, ένας αμερικανός πολίτης που εργαζόταν για την κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοτώθηκε στη διάρκεια επίθεσης των εξεγερμένων, ανέφερε σε μία δήλωση η υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ Διεθνής Δύναμη Αρωγής στην Ασφάλεια.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στη Ζαμπούλ με μήνυμα κειμένου του εκπροσώπου τους Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι. Είπε πως ένα αυτοκίνητο-βόμβα σκότωσε επτά ξένους και τραυμάτισε πέντε άλλους, αν και αργότερα ανέβασε τον απολογισμό σε 13 ξένους νεκρούς και εννέα τραυματίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.