ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ελβετία: Δύο συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στην Βιέννη

Ελβετία: Δύο συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στην Βιέννη

Χειροπέδες σε δύο άνδρες πέρασαν οι αρχές της Ελβετίας, ύποπτους για εμπλοκή στην τζιχαντιστική επίθεση στην Βιέννη.

Στη Βιέννη, δικαστήριο διέταξε να παραμείνουν σε προσωρινή κράτηση άλλοι δύο άνθρωποι σε σχέση με την επίθεση, κατά την οποία τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προφυλακισμένων εκεί σε δέκα, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου στο πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες αυστριακών ΜΜΕ.

Οι ελβετικές πληροφορίες έστρεψαν περαιτέρω τον προβολέα στο κάποτε εξέχων βιομηχανικό κέντρο κοντά στη Ζυρίχη, όπου αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα τέμενος που τώρα έχει κλείσει είχε προσελκύσει ιεροκήρυκες που ενστερνίστηκαν τη «ρητορική μίσους». Ένας άνδρας με το προσωνύμιο «Ο εμίρης του Βίντερτχουρ» καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 μηνών για στρατολόγηση μαχητών για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η ελβετική εφημερίδα NZZ am Sonntag ανέφερε πως οι δύο άνδρες, ηλικίας 18 και 24 ετών, ταξίδεψαν στη Βιέννη μεταξύ της 16ης και της 20ής Ιουλίου προκειμένου να συναντήσουν τον μελλοντικό επιτιθέμενο σε άγνωστη τοποθεσία, επικαλούμενη «δύο καλά πληροφορημένα άτομα».

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης πως ο ένοπλος, που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία αφού σκότωσε τους τέσσερις ανθρώπους στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, μπορεί να είχε ταξιδέψει στο καντόνι της Ζυρίχης κάποια στιγμή ανάμεσα στις 21 Ιουλίου και τις 2 Νοεμβρίου, επικαλούμενη τις ίδιες δύο μη κατονομαζόμενες πηγές.

Η εφημερίδα SonntagsZeitung ανέφερε πως οι δύο άνδρες είχαν επισκεφθεί τον επιτιθέμενο της Βιέννης το καλοκαίρι στο διαμέρισμά του, χωρίς να επικαλείται πηγές. «Εξακολουθεί να μην είναι καθόλου σαφές αν οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν απλώς τον τρομοκράτη της Βιέννης ή αν μπορούν να συνδεθούν με την επίθεση», ανέφερε η εφημερίδα.

Οι ελβετικές αρχές ανέφεραν πως οι άνδρες ήταν «προφανώς φίλοι» του επιτιθέμενου και είχαν συναντηθεί προσωπικά, αλλά δεν ανέφεραν πότε.

Η αστυνομία του καντονιού της Ζυρίχης αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες,. Εισαγγελείς της Ζυρίχης δεν ήταν διαθέσιμοι.

Η Αυστρία παραδέχθηκε προχθές, Παρασκευή, «απαράδεκτα λάθη» στον χειρισμό των πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών για τον επιτιθέμενο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αστυνομία της Βιέννης ανέφερε πως άτομα από τη Γερμανία που παρακολουθούνταν από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έμειναν στην Αυστρία το καλοκαίρι και επίσης συναντήθηκαν εκεί με τον επιτιθέμενο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.