ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δακρυγόνα σε διαδηλώσεις κατά του προέδρου στο Κάιρο

Δακρυγόνα σε διαδηλώσεις κατά του προέδρου στο Κάιρο

Η αιγυπτιακή αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να εμποδίσει αντιπάλους του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι να εισβάλουν σε ένα δικαστήριο και στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα στο κεντρικό Κάιρο, δήλωσαν μάρτυρες.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κάιρο στη διάρκεια άλλης μιας διαδήλωσης στην αλ-Φαγιούμ νότια της πρωτεύουσας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Περίπου 500 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο κεντρικό Κάιρο φωνάζοντας: “Ο λαός θέλει να ανατρέψει το καθεστώς” κατά την πέμπτη επέτειο του νεανικού κινήματος “6 Απριλίου” της αντιπολίτευσης.

Όταν ορισμένοι διαδηλωτές εκσφενδόνισαν φωτοβολίδες εναντίον του δικαστηρίου, το οποίο στεγάζει επίσης το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, και προσπάθησαν να σπάσουν την κύρια πύλη, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων από τα παράθυρα των πάνω ορόφων, δήλωσαν μάρτυρες.

Ο γενικός εισαγγελέας προκάλεσε την οργή των ακτιβιστών πριν από μία εβδομάδα όταν ανέκρινε έναν δημοφιλή σατιρικό ηθοποιό της τηλεόρασης ο οποίος κατηγορείται ότι προσέβαλε τον Μόρσι. Η κυβέρνηση αρνείται τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης πως η υπόθεση αποδεικνύει ότι υπάρχει καταστολή των αντιφρονούντων.

“Είμαστε μουσουλμάνοι αλλά θέλουμε ένα κοσμικό κράτος”, είπε η Σαφέγια Μουστάφα, μια διαδηλώτρια στην πορεία στο Κάιρο.

Επτά διαδηλωτές διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, μετέδωσε το MENA, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.