Ισραηλινός υπουργός ζητάει διορία εβδομάδων στην Τεχεράνη

Ισραηλινός υπουργός ζητάει διορία εβδομάδων στην Τεχεράνη

Ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ιράν Γιουβάλ Στάινιτζ κάλεσε σήμερα τις μεγάλες δυνάμεις να ορίσουν διορία εβδομάδων πριν από την ανάληψη στρατιωτικής δράσης για να πείσουν το Ιράν να σταματήσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων χωρίς να σημειωθεί πρόοδος.

Το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις κατέληξαν και πάλι σε αδιέξοδο στις συνομιλίες τους στο Καζακστάν.

“Οι κυρώσεις δεν αρκούν και οι συνομιλίες δεν είναι αρκετές. Ήρθε η ώρα να βάλουμε μπροστά στους Ιρανούς την στρατιωτική απειλή ή να ορίσουμε μια κόκκινη γραμμή, μια κοινή κόκκινη γραμμή από όλον τον κόσμο, από τις ΗΠΑ και την Δύση για να έχουμε αποτελέσματα”, τόνισε ο Στάινιτζ, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο ίδιος τόνισε, μιλώντας στο ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο, πως αν το Ιράν δεν σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες “ενέργειες σε διάστημα εβδομάδων, ενός μήνα”, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό υπουργό, το Ιράν χρησιμοποιεί τις συνομιλίες για να κερδίσει χρόνο, ενώ συνεχίζει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Ο Στάινιτζ επικαλέστηκε την βορειοκορεατική πυρηνική απειλή για να δείξει τι φοβάται το Ισραήλ ότι θα συμβεί αν το Ιράν καταφέρει να αποκτήσει πυρηνική δύναμη.

“Πιστεύω πως αυτό που συμβαίνει τώρα στην Κορέα μας δείχνει πόσο επείγον είναι να σταματήσουμε την πυρηνική δραστηριότητα του Ιράν”, επισήμανε.

“Με κάποιο τρόπο επετράπη από την διεθνή κοινότητα στην Βόρεια Κορέα να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και σήμερα απειλεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας, ακόμα και των ΗΠΑ. Φανταστείτε τι θα γίνει σε δύο ή τρία χρόνια όχι μόνο στο Ισραήλ, αλλά και στην Ευρώπη και στην Αμερική αν το φανατικό και εξτρεμιστικό καθεστώς της Τεχεράνης αποκτήσει πυρηνικά όπλα”, κατέληξε ο ισραηλινός υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.