Μαζική επίθεση στα ισραηλινά συστήματα πληροφορικής

Μαζική επίθεση στα ισραηλινά συστήματα πληροφορικής

Ένας από τους εγκυρότερους ισραηλινούς ειδικούς στην πληροφορική,  διαβεβαίωσε σήμερα, πως το Ισραήλ δέχεται από χθες μια μαζική επίθεση στα συστήματα πληροφορικής, αλλά έχει καταφέρει προς το παρόν να περιορίσει τις ζημιές χάρη σε μια καλύτερη προετοιμασία απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο.  

Η οργάνωση “πειρατών” της πληροφορικής Anonymous ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι θα πραγματοποιήσει σήμερα μια μεγάλη επίθεση στους ισραηλινούς ιστότοπους στο Ίντερνετ με στόχο “να σβήσει το Ισραήλ από τον κυβερνοχώρο”, σε αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό.

Ωστόσο αργά σήμερα το πρωί οι ζημιές ήταν “λίγο-πολύ ανύπαρκτες”, διαβεβαίωσε στο ραδιοσταθμό του στρατού ο καθηγητής Ιτζχάκ μπεν Ίσραελ, ιδρυτής ενός εθνικού κέντρου κατά εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, το οποίο εξαρτάται από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η επίθεση έπληξε ιδιαίτερα τους ιστότοπους του πρωθυπουργού, των υπουργείων Άμυνας και Παιδείας, καθώς και τη Στατιστική Υπηρεσία, αλλά όλοι αυτοί οι ιστότοποι φαίνεται σήμερα ότι λειτουργούν φυσιολογικά.

“Η Anonymous δεν έχει την δυνατότητα ούτε το στόχο να καταστρέψει τις ουσιαστικές υποδομές της χώρας. Αν συνέβαινε αυτό, δεν θα είχε ανακοινώσει την επίθεση εκ των προτέρων”, εξήγησε ο Μπεν Ίσραελ προσθέτοντας πως η οργάνωση επεδίωκε μάλλον να ανοίξει ξανά η συζήτηση για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

“Η χώρα ήταν καλύτερα προετοιμασμένη απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια ενός κύματος επιθέσεων εναντίον του Χρηματιστηρίου και της (αεροπορικής εταιρείας) El Al και άλλων ιστότοπων. Αυτή τη φορά η επίθεση είναι πιο μαζική και πιο έντονη, αλλά είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι”, επέμεινε αναφερόμενος σε μια επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2012.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.