ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νετανιάχου: Δε θα αφήσουμε τη μοίρα μας στα χέρια άλλης χώρας

Νετανιάχου: Δε θα αφήσουμε τη μοίρα μας στα χέρια άλλης χώρας

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να “αφήσει την τύχη του στα χέρια άλλων χωρών” ακόμα “και των καλύτερων φίλων μας”, έναντι των ιρανικών πυρηνικών, ανοίγοντας τις ετήσιες εκδηλώσεις για το Shoah.

“Εκτιμούμε τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά σε κανένα στάδιο δεν θα αφήσουμε την τύχη μας στα χέρια άλλων χωρών ακόμη κι αν είναι οι καλύτεροι φίλοι μας”, δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια μιας ομιλίας στην Ιερουσαλήμ κατά την παραμονή της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των εβραίων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή τον περασμένο μήνα, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε υποσχεθεί στο Ισραήλ πως “θα κάνει αυτό που πρέπει” για να σταματήσει το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

“Αυτό που άλλαξε μετά το Shoah είναι η αποφασιστικότητά μας και η ικανότητά μας να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας με τις δικές μας δυνάμεις”, επέμεινε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Νετανιάχου επαναβεβαίωσε επίσης πως “το Ιράν διακήρυξε ανοικτά την πρόθεσή του να καταστρέψει το κράτος του Ισραήλ και η χώρα αυτή ενεργεί με όλα τα μέσα για να επιτύχει αυτό το σκοπό”.

“Το Ισραήλ, δηλώνουν οι ιρανοί ηγέτες, είναι ένας «καρκινικός όγκος που πρέπει να ξεριζωθεί από τη Μέση Ανατολή». Αυτό το δολοφονικό μίσος εναντίον του εβραϊκού λαού δεν έχει εξαφανιστεί από τον κόσμο, έχει αλλάξει πρόσωπο, έχει γίνει ένα δολοφονικό μίσος κατά του κράτους του Ισραήλ”, κατήγγειλε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια μιας τελετής που οργανώνεται κάθε χρόνο στο Γιαντ Βάσεμ, το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες, στην ομιλία του στο ίδιο σημείο, κατήγγειλε και αυτός τους ιρανούς ηγέτες ότι “αρνούνται ανοικτά την ύπαρξη του Shoah και μας απειλούν με ένα άλλο”.

Αναφερόμενος στον αντισημιτισμό στις ευρωπαϊκές χώρες, ο πρόεδρος Πέρες πρόσθεσε πως “προς μεγάλη ντροπή μας ορισμένοι δεν κατάλαβαν τίποτα”. “Οι κρίσεις χρησιμοποιούνται εκ νέου για να δημιουργηθούν και πάλι ναζιστικά κόμματα, γελοία αλλά επικίνδυνα”, είπε.

Οι εκδηλώσεις για το “Yom HaShoah” (την ημέρα του Shoah) ξεκίνησαν απόψε παρουσία των κυριότερων ισραηλινών ηγετών.

Φέτος αφιερώνονται στην ανάμνηση των μαχητών του γκέτο της Βαρσοβίας λόγω της 70ής επετείου της εξέγερσης κατά των ναζί τον Απρίλιο του 1943.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.