ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τέξας: Φυλακισμένοι αμείβονται με 2 δολάρια για να μεταφέρουν νεκρούς από κορωνοϊό

Τέξας: Φυλακισμένοι αμείβονται με 2 δολάρια για να μεταφέρουν νεκρούς από κορωνοϊό

Στην επιφάνεια έρχονται απίστευτες ειδήσεις όσων αφορά τις φυλακές του Τέξας, καθώς κρατούμενοι αμείβονται με 2 δολάρια για να μεταφέρουν τα πτώματα από κορωνοϊό.

Κι ενώ η εργασία των κρατουμένων είναι κοινή πρακτική στις ΗΠΑ, το θέμα της μεταφοράς των νεκρών της πανδημίας εγείρει μια σειρά από θέματα ασφάλειας αλλά και ηθικής.

Σύμφωνα με το δίκτυο CBS, 9 τρόφιμοι των τοπικών φυλακών έχουν επιστρατευτεί, μια είδηση που επιβεβαίωσε η Chris Acosta, εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου σερίφη της κομητείας.

Η ίδια είπε ότι οι κρατούμενοι είναι «μικροκακοποιοί» και φορούν ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό που τους έχει δοθεί από το νεκροτομείο.

«Η δουλειά είναι 100% εθελοντική», προσθέτει, «είναι ωραίο που αυτά τα άτομα βγαίνουν μπροστά και προσφέρονται εθελοντικά να βοηθήσουν την κοινότητα που χρειάζεται κάθε βοήθεια σε αυτές τις στιγμές».

Το CBS μεταδίδει πως το Ελ Πάσο μετρά πάρα πολλούς θανάτους από Covid-19 και η κίνηση ήρθε για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία από τα πτώματα που περιμένουν να υποβληθούν σε νεκροψία.

Η κομητεία έχει ζητήσει τη βοήθεια της Εθνοφυλακής και αν συμφωνήσει τελικά, οι κρατούμενοι θα επιστρέψουν στα κελιά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.