ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Ρωσία στέλνει επιπλέον στρατό στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η Ρωσία στέλνει επιπλέον στρατό στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν στέλνει η Ρωσία, έπειτα από αίτημα του Γερεβάν

Η Μόσχα αναταποκρίθηκε στο αίτημα της Αρμενίας να ενισχύσει τους συνοριακούς της φρουρούς στα σύνορα Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και να εγγυηθεί την ειρηνευτική συμφωνία για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης, της οποίας προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ.

Σημαντική η διευθέτηση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δηλώνει ο Πούτιν

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η διευθέτηση της κρίσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει σημασία για την εσωτερική ασφάλεια της Ρωσίας.

«Για εμάς, για τη Ρωσία, οι διενέξεις αυτού του είδους και η διευθέτησή τους έχουν ιδιαίτερη σημασία, δεν είναι κενά λόγια, και έχω υπ’ όψιν μου ότι στη Ρωσία ζουν εκατομμύρια Αρμένιοι και Αζέροι», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στην κυβερνητική σύσκεψη με θέμα την ειρηνευτική δύναμη που αναπτύχθηκε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι «τη Ρωσία συνδέουν μακραίωνες σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία» και «αυτό για μας έχει μια εσωτερική πολιτική διάσταση και μεγάλο ενδιαφέρον από την άποψη των εγγυήσεων της εσωτερικής ασφάλειας, από την άποψη της πολιτικής», δήλωσε ο Πούτιν.

188 επιπλέον στρατιωτικοί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Μπόρτνικοφ δήλωσε επιπλέον ότι εστάλησαν 188 στρατιωτικοί και ο απαιτούμενος στρατιωτικός εξοπλισμός στα σύνορα της Αρμενίας, όπως πως ενημερώθηκε η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, με την οποία η ρωσική πλευρά βρίσκεται σε συνεχή επαφή, ενώ επισήμανε ότι μεταξύ των συνοριακών φρουρών των τριών χωρών δεν ανακύπτουν έντονα ζητήματα.

Στην ίδια σύσκεψη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο ότι ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

1.960 στρατιωτικοί και 552 οχήματα και εξοπλισμός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Συγκεκριμένα, είπε ότι με 250 πτήσεις μεταφέρθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ 1.960 στρατιωτικοί και 552 οχήματα και εξοπλισμός, ενώ δημιουργήθηκαν 23 παρατηρητήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, από τις 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ασφαλής επιστροφή στην πόλη Στεπανακέρτ 4.436 προσφύγων, ενώ από τις 17 Νοεμβρίου άρχισαν να λειτουργούν ασφαλώς τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.