ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

ΗΠΑ: Εγκαταλείπουν τη συνθήκη για τους Ανοικτούς Ουρανούς

ΗΠΑ: Εγκαταλείπουν τη συνθήκη για τους Ανοικτούς Ουρανούς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον συμβαλλόμενο μέρος στη Συνθήκη για τους Ανοικτούς Ουρανούς, αυτό ανακοίνωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου μέσω Twitter.

«Σήμερα κλείνουν έξι μήνες από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέβαλαν την ειδοποίησή τους για απόσυρση από τη Συνθήκη για τους Ανοικτούς Ουρανούς. Δεν είμαστε πλέον συμβαλλόμενο μέρος σε αυτήν τη συνθήκη που η Ρωσία παραβίασε κατάφωρα για χρόνια. (Ο Πρόεδρος Τραμπ) δεν σταμάτησε ποτέ να βάζει την Αμερική πρώτη αποσύροντας μας από ξεπερασμένες συνθήκες και συμφωνίες που ωφέλησαν τους αντιπάλους μας εις βάρος της εθνικής μας ασφάλειας», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επισήμως την πρόθεσή τους να εγκαταλείψουν τη Συνθήκη για τους Ανοιχτούς Ουρανούς στις 22 Μαΐου, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι παραβίασε τη συνθήκη.

Η Ρωσία απέρριψε τους ισχυρισμούς και σημείωσε ότι ο πραγματικός λόγος για την απόφαση των ΗΠΑ ήταν το χάσμα της Ουάσιγκτον στις τεχνολογίες που σχετίζονται με τη συνθήκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μόσχα δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα επιδιώξει να σώσει τους Ανοιχτούς Ουρανούς, με τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, καθώς και τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία και πολλά άλλα έθνη που παραμένουν μέλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.