ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Συρία: 21 τουρκόφιλοι μισθοφόροι μετά από κουρδική ενέδρα – Έστειλαν drones για να τους σταματήσουν οι Τούρκοι

Συρία: 21 τουρκόφιλοι μισθοφόροι μετά από κουρδική ενέδρα – Έστειλαν drones για να τους σταματήσουν οι Τούρκοι

Ανανέωση: Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη βόρεια Συρία, σε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα αλλά και σε μια «ενέδρα» με στόχο μαχητές που στηρίζονται από την Τουρκία, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από την έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων σε δύο περιοχές τις οποίες ελέγχουν οι φιλοτούρκοι αντάρτες, στην επαρχία του Χαλεπιού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανατολικότερα, σε απόσταση δεκάδες χιλιομέτρων από εκεί, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, 21 αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα έπεσαν νεκροί σε μια «ενέδρα» των κουρδικών δυνάμεων, ανέφερε η ίδια οργάνωση.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη 30 φιλοτούρκοι αντάρτες επιχείρησαν να διεισδύσουν το χωριουδάκι Μααλάκ, κοντά στην κοινότητα Αΐν Ίσα, την οποία ελέγχουν.

Στο χωριό αυτό στάθμευαν άνδρες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιας αραβοκουρδικής συμμαχίας, οι οποίοι είχαν δώσει την εντύπωση ότι είχαν αποσυρθεί. Στην πραγματικότητα, είχαν προετοιμάσει μια «ενέδρα», ναρκοθετώντας τον τομέα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 αντάρτες.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έστειλαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον των μαχητών των SDF, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο, το οποίο δεν έδωσε απολογισμό απωλειών από την πλευρά των Κούρδων.

Ένας εκπρόσωπος των SDF νωρίτερα είχε κάνει λόγο για «σφοδρές μάχες γύρω από την Αΐν Ίσα». Οι ρώσοι ξεκίνησαν περιπολία.


Μη κυβερνητική οργάνωση ανακοίνωσε πώς τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που είχε στόχο έναν αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας κοντά στην πόλη Αλ-Μπαμπ.

“Τρεις αστυνομικοί και δύο άμαχοι σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου”, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί μέσα στο αυτοκίνητο όπου βρισκόταν ο επικεφαλής ενός αστυνομικού τμήματος στα περίχωρα της Αλ-Μπαμπ, διευκρίνισε ο Ραχμάν.

Η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 19 ανθρώπων, αστυνομικών και αμάχων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Αμπντελ Ραμάν δεν απέκλεισε την ευθύνη για την επίθεση να φέρουν τζιχαντιστές του Ισλαμικό Κράτος, οργάνωσης που διαθέτει ενεργούς πυρήνες στην περιοχή.

Ωστόσο τα εδάφη αποτελούν πεδίο και εσωτερικών διαφορών μεταξύ των διαφόρων φατριών ανταρτών.

Τον Οκτώβριο, τουλάχιστον 18 άνθρωποι, εκ των οποίων 13 άμαχοι, σκοτώθηκαν και 75 τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Αλ-Μπαμπ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο πόλεμος στη Συρία ξέσπασε το 2011 και περιπλέχθηκε με την πάροδο των χρόνων, με την εμπλοκή ξένων δυνάμεων και την εμφάνιση οργανώσεων τζιχαντιστών.

Η σύγκρουση μετρά ήδη περισσότερους από 380.000 νεκρούς και οδήγησε στον δρόμο της εξορίας εκατομμύρια ανθρώπους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.