Λιβύη: Άσκηση-μήνυμα από τον LNA – Ολοκληρώθηκε με την αφαίρεση τουρκικής σημαίας (φώτο-βίντεο)

Λιβύη: Άσκηση-μήνυμα από τον LNA – Ολοκληρώθηκε με την αφαίρεση τουρκικής σημαίας (φώτο-βίντεο)

Οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) προχώρησαν σε μία άσκηση-μήνυμα σε ανατολική της Λιβύης.

Την ώρα που υπάρχουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές της Λιβύης, δηλαδή την τουρκόφιλη κυβέρνηση Σάρατζ και τον Εθνικό Στρατός του Χαλίφα Χάφταρ, ο LNA πραγματοποίησε άσκηση-μήνυμα προς την Άγκυρα.

Όπως σας ενημέρωσε το pronews.gr για πρώτη φορά πήραν μέρος τα ρωσικά αεροσκάφη Su-24 που απέκτησε πρόσφατα ο LNA από τη Ρωσία.

Εκτός από τα αεροσκάφη, στην άσκηση πήραν μέρος τεθωρακισμένα T-72 και T-62, ελικόπτερα, δυνάμεις του Πυροβολικού και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς.

Αυτό όμως που «έκλεψε» την παράσταση ήταν μία άσκηση-μήνυμα προς της Τουρκία, καθώς ένα από τα σενάρια ήταν η ανακατάληψη υψώματος από τουρκικές δυνάμεις, που είχαν υψώσει τη σημαία τους.

Η άσκηση ολοκληρώνεται με την «κατάκτηση» του υψώματος, την αφαίρεση της Τουρκικής σημαίας και την τοποθέτησης στη θέση της της Λιβυκής.

Ο στρατιώτης του LNA που αφαίρεσε την Τουρκική σημαία μάλιστα απαθανατίζεται κρατώντας την ανάποδα.

Μάλιστα όπως φαίνεται και στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα ο στρατός του Χάφταρ στη Λιβύη, οι στρατιώτες που κατέβασαν την τουρκική σημαία και την ποδοπάτησαν.

Δείτε το βίντεο της άσκησης που έγινε στην ανατολική Λιβύη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.