ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν

Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν

Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί, μέλη της δύναμης του NATO στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκαν σήμερα όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφεραν αξιωματούχοι και ανακοίνωσε η δύναμη, διαψεύδοντας ότι το συμβάν οφείλεται σε ενέργεια των ανταρτών Ταλιμπάν.

«Δύο μέλη της διεθνούς δύναμης σκοτώθηκαν μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου τους», ανέφερε η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν σε ανακοίνωσή της, στην οποία δεν διευκρινίζεται τι είδους ελικόπτερο ήταν αυτό που κατέπεσε, ούτε η εθνικότητα των θυμάτων.

Πηγές της συμμαχίας στην Καμπούλ επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα θύματα ήταν Αμερικανοί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ελικόπτερο κατέπεσε στην περιοχή Πατσίρ Ουαγκάμ, στην επαρχία Νανγκαρχάρ, που γειτονεύει με το Πακιστάν.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, που μάχονται εναντίον των δυνάμεων του NATO και των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, είπε ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από αντάρτες ειδικά εκπαιδευμένους για τέτοιες αποστολές.

«Η αιτία του συμβάντος αποτελεί αντικείμενο μιας έρευνας. Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας, δεν υπήρχε δραστηριότητα του εχθρού στον τομέα την ώρα της συντριβής», ανέφερε η ανακοίνωση της ISAF.

Τα δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται ελικόπτερα είναι σχετικά συχνά στο Αφγανιστάν—λόγω μηχανικών προβλημάτων, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, και πιο σπάνια λόγω επιθέσεων των Ταλιμπάν. Το NATO βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις μεταφορές από αέρος, καθώς το πεδίο είναι ιδιαίτερα δύσβατο στο Αφγανιστάν και το οδικό δίκτυο ανεπαρκές.

Πέντε Αμερικανοί στρατιώτες είχαν σκοτωθεί τον περασμένο μήνα στη χώρα όταν συνετρίβη ένα ελικόπτερο Black Hawk, στο οποίο επέβαιναν, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.