ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το Ισραήλ παραδέχθηκε εμμέσως ότι εκτέλεσε τον ιρανό πυρηνικό επιστήμονα: «Θα πρέπει να μας ευχαριστείτε»

Το Ισραήλ παραδέχθηκε εμμέσως  ότι εκτέλεσε τον ιρανό πυρηνικό επιστήμονα: «Θα πρέπει  να μας ευχαριστείτε»

Η δολοφονία του κορυφαίου Ιρανού επιστήμονα, Μοχσέν Φαχριζαντέχ, στην Τεχεράνη, έχει δημιουργήσει ένταση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ.

Την άποψη ότι ο κόσμος θα πρέπει να ευχαριστεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του Μοχσέν Φαχριζαντέχ, εξέφρασε μιλώντας στους New York Times, ένας αξιωματούχος της χώρας, ο οποίος φέρεται να είχε εμπλακεί στην παρακολούθηση του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα.

Ο Μοχσέν Φαχριζαντέχ, ο οποίος σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, είναι ο επικεφαλής του κρυφού προγράμματος πυρηνικών όπλων του Ιράν, έχασε τη ζωή του στις 27 Νοεμβρίου σε επίθεση με πυροβολισμούς και εκρήξεις στη μικρή πόλη Αμπσάρντ.

Και μπορεί καμία χώρα να μην έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του, ωστόσο υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν ευθέως για την επίθεση το Ισραήλ.

«Θα πρέπει να ευχαριστείτε το Ισραήλ για τη δολοφονία του», φέρεται να ισχυρίστηκε στους NYT ο Ισραηλινός αξιωματούχος, για τον οποίο ο Φαχριζαντέχ συνιστούσε σημαντική «απειλή» για τη διεθνή κοινότητα.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο αξιωματούχος κατέστησε σαφές πως το Ισραήλ θα συνεχίσει «να ενεργεί εναντίον του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος όπως απαιτείται».

O Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, έχει κατηγορήσει πάντως το Ισραήλ για τη δολοφονία του επιφανούς επιστήμονα.

«Ο λαός μας είναι σοφότερος από το να πέσει στην παγίδα του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ)… Το Ιράν σίγουρα θα απαντήσει στο μαρτύριο του επιστήμονα μας την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Ρουχανί σε τηλεοπτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Για άλλη μια φορά, τα σατανικά χέρια της Παγκόσμιας Αλαζονείας και οι Σιωνιστές (Ισραηλινοί) μισθοφόροι βάφτηκαν με το αίμα ενός γιου του Ιράν», συμπλήρωσε ο Ρουχανί, προσθέτοντας ότι ο θάνατος του Φαχριζαντέχ, δεν θα επιβραδύνει το πυρηνικό έργο του Ιράν.

Το Ιράν απειλεί με αποφασιστική απάντηση

Η δολοφονία του Φαχριζαντέχ έχει εγείρει φόβους για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, με την Τεχεράνη να ορκίζεται εκδίκηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τζαράφ Ζαρίφ, έκανε λόγο για «πράξη δειλίας με σοβαρές ενδείξεις για εμπλοκή του Ισραήλ» στη δολοφονία, ενώ ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν,Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε εκδίκηση, ζητώντας από τις συναρμόδιες Αρχές να κάνουν το παν για να συνεχιστεί το έργο του «μάρτυρα», όπως χαρακτήρισε τον Φακχριζαντέχ.

​«Το Ιράν θα δώσει μια αποφασιστική απάντηση στη δολοφονία του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα», δήλωσε από την πλευρά του ένας κορυφαίος σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, ενώ μια εφημερίδα πρότεινε η εκδίκηση της Τεχεράνης να περιλαμβάνει επίθεση στην ισραηλινή πόλη Χάιφα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αναμφίβολα, το Ιράν θα δώσει μια αποφασιστική απάντηση στους εγκληματίες που στέρησαν τον μάρτυρα Μοχσέν Φαχριζαντέχ από το ιρανικό έθνος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kamal Kharrazi, επικεφαλής του Στρατηγικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων του Ιράν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.