ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Ρωσία: «To άρμα μάχης T-14 Armata είναι ικανό να επιχειρήσει ακόμη και στον… Άρη»

Ρωσία: «To άρμα μάχης T-14 Armata είναι ικανό να επιχειρήσει ακόμη και στον… Άρη»

Σε μία δήλωση λίγο πιο υπερβολική από το κανονικό προχώρησε ένας ειδικός της ρωσικής εταιρείας που κατασκευάζει το άρμα μάχης T-14 Armata και θεωρεί ότι είναι ικανό να επιχειρήσει ακόμη και στον πλανήτη Άρη.

Το νέο άρμα μάχης έχει υποβληθεί σε δεκάδες δοκιμές με στόχο να ενταχθεί και να αναπτυχθεί στις μονάδες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ωστόσο αρκετές αντιδράσεις προκλήθηκαν όταν ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν, κυριολεκτικά, πως το T-14 Armata θα είναι ικανό να επιχειρήσει στον…..πλανήτη Άρη.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Renova, έχει σχεδιάσει και έχει αναπτύξει έναν πυκνωτή μεγάλης χωρητικότητας ο οποίος είναι ικανός να αποθηκεύει πολύ μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκκίνηση του άρματος μάχης, με παρόμοιο τρόπο που λειτουργεί η περίφημη «start-stop» τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα αμάξια, ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλής εξωτερικής θερμοκρασίας.

H πρωτοποριακή δοκιμή και η…υπερβολή

Ειδικός της ρωσικής εταιρείας δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia πως έγινε πράγματι μια τέτοιου είδους δοκιμή, όπου χρησιμοποιήθηκε αυτός ο πυκνωτής για την εκκίνηση του «κρύου» κινητήρα diesel του άρματος μάχης, T-14 Armata. Ο ίδιος εξήγησε τη δήλωση του λέγοντας πως «το άρμα μάχης βρισκόταν για αρκετές μέρες έξω στο κρύο, ενώ οι μπαταρίες του ήταν άδειες. Έτσι χρησιμοποιήσαμε τους πυκνωτές μεγάλης χωρητικότητας για να ξεκινήσει ο κινητήρας, και εν τέλει το πετύχαμε για αρκετές φορές συνεχόμενα».

Η δήλωση αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από ρωσικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι «το νέο ρωσικό άρμα μάχης θα μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο και σε συνθήκες περιβάλλοντος του πλανήτη Άρη». Ωστόσο, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, η τεχνολογία αυτή σίγουρα δεν μπορεί να καταστήσει το άρμα μάχης T-14 Armata ικανό να επιχειρήσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Αναλυτές στο National Interest εξηγούν λέγοντας ότι, αφενός γιατί η μηχανή εσωτερικής καύσης του άρματος δεν θα μπορεί να λειτουργήσει στο «αφιλόξενο» περιβάλλον του πλανήτη Άρη, αφετέρου διότι η μεταφορά ενός τέτοιου τεθωρακισμένου τανκς είναι εξαιρετικά δύσκολη», αναφέρουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εντούτοις, αυτό που τονίζουν στη συνέχεια είναι αρκετά σημαντικό, καθώς μια τεχνολογία όπως αυτή των πυκνωτών μεγάλης χωρητικότητας θα επιτρέπει στα άρματα μάχης να φέρουν μικρότερες σε μέγεθος μπαταρίες, απελευθερώνοντας έτσι χώρο στο κύτος του τανκς για να μεταφέρει περισσότερα καύσιμα και πυρομαχικά, αυξάνοντας έτσι μεγαλύτερο βαθμό επιβιωσιμότητας αλλά και δύναμης πυρός στο πεδίο της μάχης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.