ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πειρατεία σε δεξαμενόπλοιο του Β.Μαρινάκη στον κόλπο της Νέας Γουϊνέας

Πειρατεία σε δεξαμενόπλοιο του Β.Μαρινάκη στον κόλπο της Νέας Γουϊνέας

Το δεξαμενόπλοιο Agisilaos δέχθηκε επίθεση από πειρατές, ανοιχτά της Γκάνας, 75 ναυτικά μίλια νότια του Lome (Λομέ) που είναι πρωτεύουσα του Τόγκο.

Σύμφωνα με το Dryad Global οι ένοπλοι απήγαγαν χθες τη νύχτα (29/11) τέσσερα από τα 23 μέλη τους πληρώματος που αποτελούνταν από Ρώσους, Ρουμάνους και Φιλιππινέζους.

Σύμφωνα με το AIS (GPS πλοίου) ο καπετάνιος άλλαξε αρκετές φορές κατεύθυνση και έκανε ελιγμούς αποφυγής αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Οι ένοπλοι πειρατές πλεύρισαν το δεξαμενόπλοιο και απήγαγαν τους τέσσερις ναυτικούς.

Ζητούν λύτρα για την απελευθέρωση τους από την εταιρία Capital Ship Management που διαχειρίζεται το δεξαμενόπλοιο. Σύμφωνα με το TradeWinds το δεξαμενόπλοιο ανήκει στον Έλληνα εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το δεξαμενόπλοιο έφθασε το πρωί σήμερα (Δευτέρα 30 Νοεμβρίου) στην Lome αλλά χωρίς τους τέσσερις ναυτικούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσα στο 2020 στον κόλπο της Γουινέας έχουν γίνει 24 περιστατικά με επιβεβαιωμένες απαγωγές και έχουν απαχθεί 122 ναυτικοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.