Σομαλία: Μάχες μελών της Σεμπάμπ με οπλισμένους χωρικούς και στελέχη των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας – Τριάντα νεκροί

Σομαλία: Μάχες μελών της Σεμπάμπ με οπλισμένους χωρικούς και στελέχη των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας – Τριάντα νεκροί

Περίπου 30 νεκροί είναι ο βαρύς απολογισμός από τις μάχες που ξέσπασαν ανάμεσα σε μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ και οπλισμένους χωρικούς καθώς και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας στην κεντρική Σομαλία.

«Στείλαμε μέλη των σομαλικών ένοπλων δυνάμεων να βοηθήσουν τους ντόπιους και οι μάχες επεκτάθηκαν σε πολλά χωριά το απόγευμα», εξήγησε ο Αμπντιάσις Κότζε, ανώτερος αξιωματικός του ομοσπονδιακού στρατού της Σομαλίας, ο οποίος έκανε δηλώσεις τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέλη της Σεμπάμπ επιτέθηκαν στην περιοχή Μπα’αντέιν, στην περιφέρεια Μούντουγκ.

«Οι συγκρούσεις στοίχισαν τη ζωή σε ως και 30 ανθρώπους και στις δύο πλευρές, η Σεμπάμπ υπέστη βαριές απώλειες», πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Από την πλευρά της, η Σεμπάμπ ισχυρίστηκε χθες το απόγευμα ότι οι πολεμιστές της σκότωσαν 53 φιλοκυβερνητικούς παραστρατιωτικούς κι απέσπασαν στρατιωτικό υλικό.

«Μαχητές της Σεμπάμπ κατέλαβαν αρκετούς τομείς της περιοχής μας για λίγο αλλά αναδιπλώθηκαν και τώρα έχουν στρατοπεδεύσει έξω από την περιοχή (…). Υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να επιτεθούν ξανά ανά πάσα στιγμή», είπε ο Γιούσουφ Αλί, προεστός στην Μπα’αντέιν.

Η Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών βάσεων, κυβερνητικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, ξενοδοχείων, αλλά και αμάχων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η οργάνωση πιέζει τοπικές κοινότητες να της παραδώσουν τον ατομικό οπλισμό των μελών τους και νεαρά αγόρια για να γίνουν μαχητές της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.