Γερμανία: Μεθυσμένος φέρεται να ήταν ο δράστης που οδήγησε στον θάνατο 4 άτομα

Γερμανία: Μεθυσμένος φέρεται να ήταν ο δράστης που οδήγησε στον θάνατο 4 άτομα

Υπό την επήρεια αλκόολ φαίνεται πως ήταν ο 51χρονος Γερμανός που σκόρπισε τον τρόμο όταν με το όχημά του έπεσε πάνω σε πεζόδρομο επιφέροντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και αφήνοντας πίσω του 15 τραυματίες.

Στη γερμανική πόλη Τρίερ, όπου εκτυλίχθηκε το δραματικό περιστατικό, δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην οποία έγινε γνωστό ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν μεθυσμένος.

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται να διαφωτίσει τις έρευνες οι οποίες δεν έδειχναν το κίνητρο της τρομοκρατικής ενέργειας πίσω από την επίθεση.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν, πάντως, προκάλεσαν μούδιασμα στη Γερμανία, λίγο προτού ξεκινήσει η περίοδος των γιορτών. Τα θύματα ήταν από εννέα μηνών μέχρι 72 ετών.

Η αντίδραση της κυβέρνησης

Τη θλίψη του για το συμβάν στο Τρίερ εξέφρασε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ. «Αυτό που συνέβη στο Τρίερ είναι σοκαριστικό. Οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς των θυμάτων, τους πολλούς τραυματίες και όποιον εργάζεται για αν φροντίσει αυτούς που επηρεάστηκαν».

Γερμανός υπήκοος 51 ετών ο δράστης

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο SWR, ο 51χρονος οδηγός του τζιπ, με γερμανική υπηκοότητα, συνελήφθη από την αστυνομία, έπειτα από ένα χιλιόμετρο περίπου, ενώ δεν έχουν γίνει σαφείς λεπτομέρειες του περιστατικού στην πόλη, που αποτελεί γενέτειρα του Καρλ Μαρξ και το σπίτι του είναι σήμερα μουσείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρώτες πληροφορίες τον θέλουν να έδρασε χωρίς συνεργό, ενώ σύμφωνα με το FOCUS, ο δράστης αναγνωρίστηκε ως Bernd W. και είναι κάτοικος προαστίου του Τρίερ. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης συνελήφθη τέσσερα λεπτά μετά την αρχική ειδοποίηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.