Ισπανία: Προπονητής γυμναστικής καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων

Ισπανία: Προπονητής γυμναστικής καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων

Αντιμέτωπος με πολύ σοβαρές κατηγορίες βρέθηκε ο προπονητής γυμναστικής, Κάρλος Φρανθ, που τιμωρήθηκε με 15 χρόνια φυλάκισης για κακοποίηση ανηλίκων.

Ο πρώην προπονητής καλλιτεχνικής γυμναστικής του συλλόγου, Betxí (μια μικρή πόλη 5.700 κατοίκων στην επαρχία του Καστεγιόν) καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση τριών ανηλίκων. Υπήρξαν εννέα ακόμη θύματα.

«Τα γεγονότα που δηλώθηκαν αποδεδειγμένα αποτελούν τρία συνεχή εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης, το καθένα διενεργείται σε ανηλίκους. Ομοίως, η σεξουαλική κακοποίηση θα πρέπει να θεωρείται επιδεινωμένη, διότι ο εναγόμενος έχει επικρατήσει να διαπράξει το έγκλημα μιας ανώτερης σχέσης που προέρχεται από την κατάστασή του ως προπονητής και τεχνικός διευθυντής των ανηλίκων γυμναστών και από τη μεγάλη ηλικία του με τα προαναφερθέντα θύματα περισσότερα από 40 χρόνια», είπε ο Εισαγγελέας.

Ο προπονητής παραδόθηκε 13 ημέρες μετά την εκδίκαση της δίκης και ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει 22 χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση για τον 63χρονο τεχνικό.

Ο Κάρλος Φρανθ ήταν για 31 χρόνια, μέχρι τη σύλληψή του τον Ιούνιο του 2017, καλλιτεχνικός προπονητής γυμναστικής σε κορίτσια ηλικίας 6 έως 17 ετών και, ταυτόχρονα, επιστάτης στο δημοτικό αθλητικό κέντρο της ομάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χρησιμοποίησε το επαγγελματικό κύρος λόγω της κατάστασής του ως προπονητή και ως επιστάτη σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, και με τη δικαιολογία να κάνει μασάζ σε ανηλίκους, έβαζε τα πόδια των θυμάτων του στα γεννητικά του όργανα και άρχισε τις συνεχείς κινήσεις τριβής μέχρι να έρθει σε σεξουαλική ικανοποίηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.