Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Το ΝΑΤΟ να προτρέψει τις ΗΠΑ να επεκτείνουν τη συνθήκη START»

Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Το ΝΑΤΟ να προτρέψει τις ΗΠΑ να επεκτείνουν τη συνθήκη START»

H εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε την Τρίτη πως το ΝΑΤΟ θα πρέπει να προτρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες να επεκτείνουν τη Συνθήκη Mείωσης Στρατηγικών Όπλων (New START).

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να παροτρύνει τις Ηνωμένες Πολιτείες να επεκτείνουν τη Συνθήκη Mείωσης Στρατηγικών Όπλων (New START) αντί να συνεχίζει τις παράλογες σκέψεις σχετικά με την στρατιωτική δυναμική της Ρωσίας.

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τόσο στα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ όσο και στον γενικό γραμματέα του οργανισμού, τις προτάσεις της Ρωσίας, την αποκλιμάκωση στην Ευρώπη και τις προϋποθέσεις για το τέλος της Συνθήκης INF [Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίας Εμβέλειας], που προβλέπει ένα αμοιβαίο επαληθεύσιμο μορατόριουμ για την ανάπτυξη μικρής και μεσαίας εμβέλειας πυραύλων στην Ευρώπη» συνέχισε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, όλα αυτά θα ήταν πιο λογικά από το να προχωρήσουμε σε παράλογες σκέψεις για το πώς η Ρωσία αυξάνει το στρατιωτικό της δυναμικό «γύρω από τις χώρες του ΝΑΤΟ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμφωνία New START, που υπογράφηκε το 2010, είναι η μόνη συμφωνία μείωσης όπλων ανάμεσα σε Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκεται προς το παρόν σε ισχύ. Η συνθήκη λήγει στις 5 Φεβρουαρίου 2021 με τη Ρωσία να έχει επανειλημμένα τονίσει ότι είναι έτοιμη για ουσιαστικό διάλογο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.