ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κούρδοι και οι Τουρκμένοι του βορείου Ιράκ σε εμφύλιο – Πρόσκληση για τουρκική παρέμβαση

Κούρδοι και οι Τουρκμένοι του βορείου Ιράκ σε εμφύλιο – Πρόσκληση για τουρκική παρέμβαση

O Eρσχάντ Σαλίχι, ο επικεφαλής του Μετώπου Τουρκμένων του Ιράκ (Iraqi Turkmen Front – ITF), κατηγόρησε την οργάνωση των Κούρδων ανταρτών, το PKK, για εμπόριο ναρκωτικών προσθέτοντας ότι οι δραστηριότητες της “τρομοκρατικής” ομάδας στην περιοχή θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των Τουρκμένων.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Demirören News Agency – DHA, ο Σαλίχι υποστήριξε ότι το ΡΚΚ αύξησε πρόσφατα τη δράση του στην περιοχή, διαπράττοντας όχι μόνο δολοφονίες αλλά και διακίνηση ναρκωτικών. Ο ίδιος κάλεσε τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και του Ιράκ να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των “τρομοκρατών”.

Με γκρι χρώμα οι περιοχές του Ιράκ όπου κατοικούν Τουρκμένοι

Υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράκ ανακάλυψαν ένα εκτεταμένο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στο Κιρκούκ, το 2019, ο Σαλίχι ανέφερε ότι “μετά από συντονισμένες έρευνες της αστυνομίας της πόλης ένας έμπορος ναρκωτικών συνελήφθη, εντούτοις, απελευθερώθηκε κατόπιν πιέσεως που άσκησαν κάποια κόμματα. Το PKK μεταφέρει ναρκωτικά από το βόρειο Ιράκ στο Κιρκούκ και από εκεί στο νότιο Ιράκ μέσω του δικτύου του.”

Το 2018, ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϋλού είχε αναφέρει ότι το PKK ήλεγχε το 80% του εμπορίου ναρκωτικών στην Ευρώπη, με κέρδη ύψους 1,5 δις δολαρίων ετησίως.

Σύμφωνα με τον Σαχίλι, η δράση του ΡΚΚ στην περιοχή ενδιαφέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς οι αντάρτες συλλέγουν από εκεί δωρεές και τις χρησιμοποιούν κατά των Τουρκμένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σαχίλι συνέχισε λέγοντας: “Το γεγονός καθιστά υπεύθυνες και τα κράτη της Ευρώπης για ότι συμβαίνει στην περιοχή. Εφιστώ την προσοχή των ανθρωπιστικών οργανώσεων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει επίσης να παρακολουθεί και να καταγράφει με προσοχή το εμπόριο ναρκωτικών και την χρήση των όπλων κατά των Τουρκμένων, επειδή κάποια μέρα θα μπορούσαμε να μηνύσουμε τους διεθνείς παράγοντες που εμπλέκονται στην υπόθεση.”, κατέληξε ο επικεφαλής των Τουρκμένων του Ιράκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.