ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μάλι: Τουλάχιστον 20 άμαχοι, καλεσμένοι σε γάμο, σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό

Μάλι: Τουλάχιστον 20 άμαχοι, καλεσμένοι σε γάμο, σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό την Κυριακή κατά τη διάρκεια ενός γάμου σε μια απομονωμένη περιοχή της ερήμου, στο κεντρικό Μάλι, ανέφερε σήμερα ένας υγειονομικός.

Δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για αυτές τις επιθέσεις. Ωστόσο, μια πηγή του γαλλικού στρατού είπε στο πρακτορείο Reuters ότι γαλλικές δυνάμεις που δρουν στο Μάλι εξαπέλυσαν ένα αεροπορικό πλήγμα στην περιοχή αυτήν, σκοτώνοντας «δεκάδες μαχητές» ισλαμιστικών οργανώσεων.

Ο υγειονομικός, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, είπε ότι στόχος των βομβαρδισμών ήταν άνδρες που κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτες στα χωριά Μπούντι και Κικάρα και πιστεύεται ότι ήταν ισλαμιστές μαχητές. Όμως μεταξύ των θυμάτων είναι και άμαχοι που είχαν συγκεντρωθεί για έναν γάμο. Ορισμένοι από τους τραυματίες υποβλήθηκαν σε ακρωτηριασμό σε ένα κοντινό κέντρο υγείας, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη γαλλική πηγή, οι στόχοι ταυτοποιήθηκαν από αέρος πριν από την επίθεση και από το έδαφος αμέσως μετά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γαλλία έχει αναπτύξει στην περιοχή περισσότερους από 5.100 στρατιώτες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών. Τις τελευταίες ημέρες πέντε Γάλλοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στο Μάλι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.