ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σ.Λαβρόφ: Χαιρετίζουμε την έναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδα και Τουρκία

Σ.Λαβρόφ: Χαιρετίζουμε την έναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδα και Τουρκία

O υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, χαιρέτισε τη συμφωνία για έναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συμφωνία για έναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιανουαρίου και θα αφορά την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της ρωσικής διπλωματίας το 2020.

«Άκουσα ότι ο υπουργός Εξωτερικών [της Ελλάδας], ο συνάδελφός μου, Νίκος Δένδιας, συμφώνησε να συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα τέλη Ιανουαρίου. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα πολύ σωστό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να συζητηθούν θέματα και να επιλυθούν» είπε ο Λαβρόφ.

«Κανείς δεν θέλει κάθε είδους έντονη δράση στην Ανατολική Μεσόγειο. Όσον αφορά εμάς, εάν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις καλές σχέσεις μας με τις χώρες που εμπλέκονται σε αυτές τις διαφορές, θα είμαστε έτοιμοι εάν ληφθεί ένα τέτοιο αίτημα» τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

https://www.vimeo.com/500876670

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε πρόσφατα τη Ρωσία ως τη μόνη δύναμη που αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ελλάδας για χωρικά ύδατα 12 μιλίων, ο Λαβρόφ τόνισε ότι το θέμα είναι «όχι ότι η Ρωσία το έχει αναγνωρίσει [το δικαίωμα], αλλά ότι αυτό προέρχεται από την καθολική σύμβαση του 1982 για το δίκαιο της θάλασσας». Ο υπουργός υπενθύμισε ότι η Σύμβαση αναφέρει ότι το κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίσει το πλάτος των χωρικών του υδάτων έως και 12 μίλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Και όταν η Ελλάδα το είπε αυτό, εμείς δηλώσαμε ακριβώς αυτό που μόλις είπα: ότι αυτή είναι μια απολύτως νόμιμη απόφαση. Είναι άλλο θέμα όταν τα χωρικά ύδατα που δηλώνονται από το κράτος έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα ενός γειτονικού κράτους. Εάν διαπιστωθεί ότι αυτά τα συμφέροντα είναι νόμιμα από την άποψη της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, είναι απαραίτητο να αναζητηθούν λύσεις μέσω διαλόγου και ισορροπίας συμφερόντων. Καλούμε ενεργά όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου να επιλυθούν μέσω διαλόγου» δήλωσε ο υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.