Νότια Κορέα: Προπονητής καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για σεξουαλικές επιθέσεις σε χρυσή ολυμπιονίκη

Νότια Κορέα: Προπονητής καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για σεξουαλικές επιθέσεις σε χρυσή ολυμπιονίκη

Σε πάνω από 10 χρόνια φυλάκιση για σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος της δύο φορές χρυσής Ολυμπιονίκη, Σιμ Σουκ Χι καταδικάστηκε ένας προπονητής στο άθλημα της παγοδρομίας ταχύτητας.

«Ο κατηγορούμενος διέπραξε επανειλημμένα σεξουαλικές επιθέσεις με χρήση βίας εις βάρος του θύματος, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία της κοπέλας να αντιδράσει ενάντια στον προπονητή της» αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου της Σουγουόν που εκδόθηκε εχθές, Πέμπτη, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap και την Guardian.

O Tσο Τζάε Μπομ βρέθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10,5 ετών για τις «άκρως καταδικαστέες πράξεις του» εις βάρος μιας ανήλικης.

Η Σιμ υπέβαλε την καταγγελία της για τον Τσο τον Ιανουάριο του 2019, κατηγορώντας τον πρώην προπονητή της ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά για χρόνια όταν ήταν έφηβη. Η καταγγελία της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Νότια Κορέα, αμαυρώνοντας τον χώρο του συγκεκριμένου αθλήματος που έχει φέρει στη χώρα πολλές διεθνείς διακρίσεις. Σήμερα, στα 23 της χρόνια, η αθλήτρια έχει χτίσει (παρά τα τραυματικά γεγονότα που τη σημάδεψαν) μια λαμπρή καριέρα στην παγοδρομία ταχύτητας, με τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων και δύο χρυσών στο Σότσι και την Πιονγκτσάνγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσο είχε καταδικαστεί προηγουμένως σε 18 μήνες φυλακή για διαφορετικά αδικήματα σωματικής κακοποίησης εις βάρος της αθλήτριας, και πλέον πρέπει να εκτίσει συνολικά 12 χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Νότια Κορέα παραμένει μια χώρα με έντονο το στοιχείο της πατριαρχικής κοινωνίας και τα θύματα κακοποίησης συχνά διστάζουν να μιλήσουν φοβούμενα την κατακραυγή, ενώ και οι ποινές για τους καταδικασμένους βιαστές είναι αρκετά επιεικείς, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.